Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις και ξαφνικές πλημμύρες από 1-7 Ιουνίου 2024

Εθνικός-

Την 1η Ιουνίου 2024, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης δημοσίευσε μια πρόγνωση καιρού για τις επόμενες επτά ημέρες, από την 1η έως τις 7 Ιουνίου 2024.

Από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου 2024, ένας μέτριος νοτιοδυτικός μουσώνας θα επικρατήσει στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Επιπλέον, μια περιοχή χαμηλής πίεσης θα καλύπτει την άνω παράκτια περιοχή του Βιετνάμ και τον Κόλπο του Τόνκιν. Αυτό το μοτίβο καιρού θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές και πολύ έντονες βροχοπτώσεις σε τμήματα των βόρειων, ανώτερων βορειοανατολικών, κεντρικών και ανατολικών περιοχών της Ταϊλάνδης.

Από την 1η έως τις 3 Ιουνίου 2024, μέτριοι άνεμοι και κύματα αναμένονται στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Στην άνω Θάλασσα Ανταμάν, τα κύματα θα φτάσουν σε ύψος 1-2 μέτρα, ενώ στην κάτω Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, τα κύματα θα έχουν ύψος περίπου 1 μέτρο. Κατά τη διάρκεια καταιγίδων, τα κύματα μπορεί να ξεπεράσουν τα 2 μέτρα.

Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2024, τα κύματα στην άνω Θάλασσα Ανταμάν και στον άνω Κόλπο της Ταϊλάνδης θα παραμείνουν στα 1-2 μέτρα και στη Θάλασσα Ανταμάν και στον κάτω Κόλπο της Ταϊλάνδης, τα κύματα θα έχουν ύψος περίπου 1 μέτρου, με κύματα υψηλότερα από 2 μέτρα σε περιοχές με καταιγίδες.

Επιπλέον, η τροπική καταιγίδα «Maliksi» που βρίσκεται πάνω από την επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στην Κίνα, κινείται βόρεια-βορειοανατολικά με ταχύτητα περίπου 15 χιλιομέτρων την ώρα. Αναμένεται να εξασθενήσει σε μια τροπική κατάθλιψη και στη συνέχεια σε μια ισχυρή περιοχή χαμηλής πίεσης. Οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές θα πρέπει να ελέγχουν τις καιρικές συνθήκες πριν ταξιδέψουν.

Οι πολίτες της Ταϊλάνδης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για τους κινδύνους που ενέχουν οι έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις και οι συσσωρευμένες βροχοπτώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ξαφνικές πλημμύρες και δασική απορροή, ειδικά σε λοφώδεις περιοχές κοντά σε πλωτές οδούς και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι ναυτικοί στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα Ανταμάν θα πρέπει να πλοηγούνται προσεκτικά και να αποφεύγουν να πλέουν σε περιοχές με καταιγίδες.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.