Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ηγείται του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Μπανγκόκ 2024, τονίζοντας την υποστήριξη LGBTQIAN+

Εθνικός-

Στις 31 Μαΐου 2024, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin προήδρευσε στο Bangkok Pride Festival 2024, που διοργανώθηκε από την Bangkok Pride και την κυβέρνηση της Μπανγκόκ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η LGBTQIAN+ κοινότητα, τόσο της Ταϊλάνδης όσο και της διεθνούς, με αποκορύφωμα μια μεγαλειώδη παρέλαση την 1η Ιουνίου κατά μήκος της οδού Rama I στο Pathumwan.

Το Bangkok Pride είναι ένα ιστορικό γεγονός που δείχνει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα διαφόρων ομάδων να ανυψώσουν το φεστιβάλ σε παγκόσμιο επίπεδο, προσελκύοντας δυνητικά τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Τόνισε επίσης την ικανότητα της Ταϊλάνδης να φιλοξενήσει το Bangkok WorldPride 2030.

Η παρέλαση ξεκίνησε από το κτίριο Nimibutr στο Εθνικό Στάδιο, προχωρώντας κατά μήκος της οδού Rama I μέχρι τη διασταύρωση Ratchaprasong, καλύπτοντας μια απόσταση 2.5 χιλιομέτρων. Το φεστιβάλ περιελάμβανε πέντε κύριες παρελάσεις και 130 υποπαρελάσεις, παρουσιάζοντας τη ζωντανή ποικιλομορφία των LGBTQIAN+ κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, πολλές εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Srettha Thavisin, του κυβερνήτη της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt, του αρχηγού του Pheu Thai Party Paetongtarn Shinawatra, της αρχηγού του Move Forward Party Pita Limjaroenrat και άλλων αξιόλογων ατόμων, συμμετείχαν στην παρέλαση.

Το ανακοίνωσε ο Paetongtarn το νομοσχέδιο για την ισότητα του γάμου θα τεθεί σύντομα σε ισχύ υπό την κυβέρνηση της Srettha, με ευρεία υποστήριξη από διάφορα πολιτικά κόμματα και το κοινό. Τόνισε ότι η αγάπη πρέπει να αναγνωρίζεται και να υποστηρίζεται νομικά.

Επιπλέον, το Pheu Thai Party συζητά τα δικαιώματα των εργαζομένων του σεξ και υποστηρίζει τα βασικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και της πρόνοιας, για όλα τα επαγγέλματα.

Ο Πίτα απηχούσε παρόμοια συναισθήματα σχετικά με το Νομοσχέδιο για την Ισότητα του Γάμου, το οποίο έχει τεθεί για εξέταση στο Συμβούλιο τον Ιούλιο. Δήλωσε με βεβαιότητα ότι με δικομματική υποστήριξη, το νομοσχέδιο θα περάσει χωρίς αμφισβήτηση.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.