Η Ταϊλάνδη ξεπέρασε τις εξαγωγές Durian στην Κίνα με πάνω από 121,398 τόνους αξίας 717 εκατομμυρίων USD

Εθνικός-

Στις 31 Μαΐου 2024, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον Global Trade Atlas (GTA), η Ταϊλάνδη εξήγαγε πάνω από 121,398 τόνους durian στην Κίνα, αξίας 717 εκατομμυρίων USD, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στις εξαγωγές durian.

Τα στοιχεία του GTA δείχνουν ότι η Ταϊλάνδη ηγείται στις εξαγωγές φρέσκου durian στην Κίνα, με 121,398 τόνους αξίας 717 εκατομμυρίων USD. Συγκριτικά, το Βιετνάμ, που κατατάσσεται δεύτερο, εξήγαγε 79,186 τόνους αξίας 369 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Ο Chai τόνισε την ικανοποίηση από την αυξανόμενη κινεζική ζήτηση για ταϊλανδικό durian. Ο υπουργός Εμπορίου Phumtham Wechayachai αναζητά ενεργά νέες αγορές σε δευτερεύουσες κινεζικές πόλεις μέσω διεθνούς συνεργασίας.

Οι εξαγωγές durian της Ταϊλάνδης κοστολογούνται στα 6 USD ανά κιλό, υψηλότερα από την τιμή του περασμένου έτους, σύμφωνα με τον Chai.
Επιπλέον, με την προσωρινή φορολογική απαλλαγή για τα μάνγκο και την έλλειψη φρούτων στην Κορέα, οι εξαγωγές μάνγκο έχουν αυξηθεί κατά 230% σε σύγκριση με πέρυσι. Ο Υπουργός Εμπορίου σχεδιάζει να ακολουθήσει περαιτέρω πολιτικές φοροαπαλλαγών για τα φρούτα με την Κορέα.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να υιοθετήσουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές και προσαρμοστικές στρατηγικές για να τοποθετήσουν την Ταϊλάνδη ως παγκόσμιο κόμβο γεωργικών προϊόντων και τροφίμων στο μέλλον.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.