Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha διόρισε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και νομικό εμπειρογνώμονα Wissanu Krea-ngam ως σύμβουλο του υπουργικού συμβουλίου

Εθνικός-

Στις 5:30 της 29ης Μαΐου 2024, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin ανακοίνωσε τον διορισμό του κ. Wissanu Krea-ngam, πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και νομικού εμπειρογνώμονα, ως συμβούλου στη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αυτός ο διορισμός πυροδότησε κοινωνική διαμάχη λόγω του προηγούμενου ρόλου του Wissanu στην κυβέρνηση του στρατηγού Prayut Chan-o-cha. Ο Πρωθυπουργός Srettha αναγνώρισε τις προηγούμενες διαφωνίες του με τον Wissanu, αλλά επαίνεσε τη νομική του εμπειρία και τις ικανότητές του στη λήψη αποφάσεων.

Παρά την αρνητική αντίληψη του κοινού για την προηγούμενη κυβέρνηση, ο Srettha τόνισε την εκτεταμένη γνώση του Ταϊλανδικού νόμου και την ικανότητα του Wissanu σε κυβερνητικές υποθέσεις, κάτι που πιστεύει ότι θα ωφελήσει τους Ταϊλανδούς πολίτες.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, ο Srettha εξέδωσε εντολή διορισμού του Wissanu ως συμβούλου του πρωθυπουργού. Οι κύριες αρμοδιότητες του Wissanu θα περιλαμβάνουν την παροχή νομικών συμβουλών στον Πρωθυπουργό και τη συζήτηση για νομικά ζητήματα κατά τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Σρέθα διευκρίνισε ότι το ραντεβού του Βισάνου δεν σχετίζεται με η συνεχιζόμενη αγωγή που αφορά τον υπουργό της Ταϊλάνδης Pichit Chuenban.

Ο Wissanu είναι γνωστός για τη σχεδόν εγκυκλοπαιδική του γνώση του ταϊλανδικού δικαίου και ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την επιτυχή καθοδήγηση της κυβέρνησης Prayut από πολλές πιθανές νομικές ανοησίες και δικαστικά προβλήματα.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.