Το Υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης προτείνει Τροποποίηση ΦΠΑ για εισαγόμενα αγαθά κάτω των 1,500 μπατ

Εθνικός-

Στις 30 Μαΐου 2024, ο κ. Chulaphan Amornvivat, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε πρόταση από το Υπουργείο Οικονομικών για τροποποίηση των νόμων σχετικά με την είσπραξη του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε εισαγόμενα αγαθά αξίας μικρότερης των 1,500 μπατ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Chulaphan δήλωσε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομικών Pichai Chunhavajira, στοχεύει στη δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος για τους εισαγωγείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τους διεθνείς κατασκευαστές και τις ΜΜΕ στην Ταϊλάνδη.

Η πρόταση αυτή θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο για εξέταση την επόμενη εβδομάδα.
Αρχικά, το Τμήμα Τελωνείων θα είναι υπεύθυνο για την είσπραξη του ΦΠΑ σε εισαγόμενα αγαθά αξίας μικρότερης των 1,500 μπατ και τη μεταφορά των εσόδων στο Τμήμα Εσόδων, παρόμοια με την τρέχουσα διαδικασία για αγαθά αξίας άνω των 1,500 μπατ.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης του Κώδικα Εσόδων και θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους χειριστές διαδικτυακών πλατφορμών για τη διευκόλυνση της άμεσης είσπραξης και αποστολής του ΦΠΑ στο Τμήμα Εσόδων.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.