Κόκκινο καγκουρό που δραπέτευσε από τον ζωολογικό κήπο του Τσιάνγκ Μάι βρέθηκε νεκρό κοντά στον καταρράκτη Huai Chang Khian

Τσιάνγκ Μάι-

Στις 29 Μαΐου 2024, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Τσιάνγκ Μάι ανέφεραν ότι ένα κόκκινο καγκουρό δραπέτευσε από τον ζωολογικό κήπο του Τσιάνγκ Μάι και εντοπίστηκε από έναν οδηγό στον δρόμο Doi Suthep-Pui National Park, Chiang Mai.

Ένα viral βίντεο, που τραβήχτηκε στις 7:50 π.μ. της 29ης Μαΐου, προκάλεσε ανησυχίες στους χρήστες του Διαδικτύου σχετικά με την ασφάλεια του καγκουρό και την πιθανή απειλή από τα αδέσποτα σκυλιά. Αναφέρθηκε ότι το κόκκινο καγκουρό ήταν θηλυκό δύο ετών και έξι μηνών.

Νωρίς το πρωί της 30ης Μαΐου, περισσότεροι από 40 αξιωματικοί του ζωολογικού κήπου Chiang Mai και του Εθνικού Πάρκου Doi Suthep-Pui έψαχναν με τα πόδια για δεύτερη μέρα για να εντοπίσουν το καγκουρό που δραπέτευσε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Ίχνη του καγκουρό, συμπεριλαμβανομένης της κοπριάς και των πατημάτων, είχαν βρεθεί βαθιά στα δάση Doi Suthep, αλλά το ζώο παρέμεινε ελεύθερο.

Δυστυχώς, στις 2:30, οι αξιωματικοί του Τσιάνγκ Μάι βρήκαν το κόκκινο καγκουρό νεκρό σε μια περιοχή κάτω από τον καταρράκτη Huai Chang Khian, 1.8 χιλιόμετρα από τον ζωολογικό κήπο του Chiang Mai.

Αρχικά, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το καγκουρό μπορεί να έπεσε κατά λάθος στον καταρράκτη και να μην μπορούσε να ανέβει ξανά. Δεν βρέθηκαν ίχνη από δαγκώματα ή γρατσουνιές από άλλα ζώα, σύμφωνα με αξιωματικούς του Εθνικού Πάρκου.

Κατά συνέπεια, οι κτηνίατροι θα κάνουν νεκροψία στο κόκκινο καγκουρό για να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία θανάτου. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς το καγκουρό διέφυγε από τον ζωολογικό κήπο, σημείωσε το TPN.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.