Νεαροί Ινδιάνοι αυξάνουν τα ταξίδια τους στην Ταϊλάνδη, με το Gen Z και το Millennials να αντιπροσωπεύουν το 80% των κρατήσεων από Ινδούς επισκέπτες στο Airbnb

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 29 Μαΐου 2024 - Νέα στοιχεία από την Airbnb αποκαλύπτουν ότι μεταξύ 2022 και 2023, οι κρατήσεις στην Ταϊλάνδη από Ινδούς επισκέπτες μέσω Airbnb αυξήθηκαν περισσότερο από 60 τοις εκατό από έτος σε έτος* και ένα αξιοσημείωτο κύμα ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των πρόσφατων σαββατοκύριακων του Χόλι και του Πάσχα, όταν οι αναζητήσεις από Ινδούς επισκέπτες για διαμονή στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυξήθηκαν περισσότερο από 200 τοις εκατό.**

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, η Ινδία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εισερχόμενη αγορά για την Ταϊλάνδη. Αυτή η αύξηση του ενδιαφέροντος μεταξύ των Ινδών ταξιδιωτών πιστώνεται στην πολιτική της κυβέρνησης για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και με το κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας εξάμηνη παράταση έως τις 11 Νοεμβρίου 2024. Από τους αγαπημένους τους προορισμούς, μέχρι τους τύπους διαμονής που προτιμούν, τους τύπους ταξιδιωτών και τα δημογραφικά στοιχεία, η Airbnb μοιράζεται τα τελευταία της δεδομένα για τις ταξιδιωτικές τάσεις Ινδίας-Ταϊλάνδης.

Αυτή η άνοδος του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος στην Airbnb μπορεί να οφείλεται στα μεταβαλλόμενα δημογραφικά στοιχεία της Ινδίας και σε μια νέα, πιο φιλική προς τα ταξίδια νεότερη γενιά, με Οι επισκέπτες Gen Z και Millennial Indian αντιπροσωπεύουν το 80 τοις εκατό των κρατήσεων το 2023*. Η Ινδία έχει τον υψηλότερο πληθυσμό Gen Zs και Millennials στον κόσμο, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η νεολαία βρίσκεται στο επίκεντρο της έλξης Airbnb και στην Ινδία.

Η πόλη και οι παραλίες της Ταϊλάνδης αποτελούσαν το κορυφαίοι 5 προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις από Ινδούς επισκέπτες στο Airbnb:***

  • Μπανγκόκ
  • Πουκέτ
  • Τσιάνγκ Μάι
  • Krabi
  • Samui

Η επιθυμία για αποδράσεις στην παραλία και στην πόλη φαίνεται επίσης στις διαμονές που επιλέγουν οι Ινδοί επισκέπτες - οι Οι κατηγορίες Airbnb με τις περισσότερες κρατήσεις στην Ταϊλάνδη από Ινδούς επισκέπτες ήταν η πισίνα, η τροπική, κοντά σε παραλία, κοντά σε εθνικό πάρκο και η εμβληματική πόλη***

Με βάση τις κρατήσεις Airbnb από Ινδούς επισκέπτες, οι ταξιδιώτες Duo και Solo ήταν οι μεγαλύτεροι τύποι ταξιδιωτών, ενώ τα μικρά γκρουπ (3-5 άτομα) και τα μεσαίου μεγέθους γκρουπ (5 άτομα+) ήταν τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα, αυξάνοντας κατά περίπου 67 τοις εκατό και 68 τοις εκατό ετησίως- σε ετήσια βάση* αντίστοιχα το 2023.

«Οι ταξιδιώτες από την Ινδία στο Airbnb συνεχίζουν να δείχνουν την αγάπη τους για την Ταϊλάνδη με αυξανόμενο ενδιαφέρον για εξερεύνηση προορισμών σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς της Ταϊλάνδης, βλέπουμε Ινδούς επισκέπτες επίσης να εξερευνούν λιγότερο γνωστές περιοχές και να υποστηρίζουν έναν τουρισμό χωρίς αποκλεισμούς στην Ταϊλάνδη που απλώνει οικονομικές ευκαιρίες σε περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερα μέρη, όχι μόνο σε μεγάλες πόλεις», είπε. Amanpreet Bajaj, Γενικός Διευθυντής της Airbnb για τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

«Η παράταση από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για τους πολίτες και των δύο χωρών θα υποστηρίξει περαιτέρω και θα προωθήσει τον εισερχόμενο τουρισμό. Υπάρχει έντονη όρεξη για την Ταϊλάνδη μεταξύ των Ινδών ταξιδιωτών και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις τουριστικές πρωτοβουλίες της Ταϊλάνδης και να βοηθήσουμε να γίνει η Ταϊλάνδη κορυφαίος στους Ινδούς ταξιδιώτες».

Προτιμώντας παραθαλάσσιους προορισμούς και βίλες με πισίνα, ορίστε μερικές από τις πιο επιθυμητές διαμονές με εκπληκτικές πισίνες από Ινδούς επισκέπτες στην Airbnb το 2023:

*Με βάση τα δεδομένα κρατήσεων χρηστών της Ινδίας για το 2023 έναντι του 2022. Οι επισκέπτες Gen Z είναι ηλικίας 18-29 ετών και οι επισκέπτες Millenial ηλικίας 30-39 ετών.

**Με βάση τα δεδομένα αναζήτησης χρηστών της Ινδίας για το μεγάλο Σαββατοκύριακο του Χόλι και του Πάσχα με ημερομηνίες άφιξης μεταξύ 23 Μαρτίου και 31 Μαρτίου 2024, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

***Με βάση τα δεδομένα κρατήσεων χρηστών της Ινδίας για το 2023.

Χορηγός/Διαφημιστικός

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.