Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Τακσίν Σιναουάτρα, θα αντιμετωπίσει δίωξη για τις κατηγορίες του Lese Majeste

Εθνικός-

Στις 28 Μαΐου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra επισκέφτηκε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για να ζητήσει την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας που είχε προγραμματιστεί για τις 9 π.μ. στις 29 Μαΐου, σε μια υπόθεση που αφορούσε κατηγορίες για πολιτικά εγκλήματα σύμφωνα με το άρθρο 112, επίσης γνωστό ως Lese Majeste.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Thaksin φέρεται να έχει προσβληθεί από τον COVID-19 και οι γιατροί τον συμβούλεψαν να ξεκουραστεί και να παραμείνει υπό παρακολούθηση μέχρι τις 3 Ιουνίου 2024.

Το TPN έχει καλύψει στο παρελθόν την υπόθεση του Τακσίν, τονίζοντας τις κατηγορίες σύμφωνα με το Άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα για φερόμενα αδικήματα κατά της μοναρχίας.

Στις 9:00 το πρωί της 29ης Μαΐου, η Γενική Εισαγγελία πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση. Αυτό ανέφεραν τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ο Γενικός Εισαγγελέας είχε εκδώσει εντολή για δίωξη του Ταξίν.
Ωστόσο, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν μπόρεσε να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Ταξίν στο δικαστήριο επειδή δεν ήταν παρών στην προγραμματισμένη ακρόαση. Ο δικηγόρος ζήτησε να αναβληθεί η ακρόαση της εντολής του Γενικού Εισαγγελέα για τις 25 Ιουνίου 2024 στις 9:00 π.μ.

Αφού εξέτασε τις περιστάσεις, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα συμφώνησε να αναβάλει την ακρόαση για τις 18 Ιουνίου 2024, προκειμένου να επιτραπεί περαιτέρω νομική διαδικασία, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.