Ο δημοτικός σύμβουλος της Pattaya ζητά ελέγχους στους τουριστικούς αριθμούς και τις κατασκευές στο Koh Larn

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon

Πατάγια -

Ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πατάγια προέτρεψε την πόλη να επιβάλει ελέγχους στους αριθμούς των τουριστών και στα κατασκευαστικά έργα στο Koh Larn για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μετά την κατάληψη του νησιού από τουρίστες, σύμφωνα με δήλωση του μέλους.

Ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Phasakorn Yusoomboon, από την Pattaya District 1, εξέφρασε ανησυχίες για την ταχεία ανάπτυξη του τουρισμού στο Koh Larn κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, στις 29 Μαΐου.

Ο κ. Phasakorn δήλωσε ότι το νησί δέχεται κατά μέσο όρο πάνω από 10,000 επισκέπτες καθημερινά και ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί σε περισσότερους από 20,000 κατά τις περιόδους αιχμής. Ο συντριπτικός αριθμός των τουριστών είχε ως αποτέλεσμα την κατασκευή περισσότερων κτιρίων όπως θέρετρα, ξενοδοχεία και βίλες με πισίνα στο νησί, προκαλώντας ανησυχίες στους κατοίκους ότι χωρίς σωστή διαχείριση, θα επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον του νησιού και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο κ. Phasakorn συνέχισε λέγοντας ότι το νησί ήδη αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως ελλείψεις νερού, ανεπαρκής ηλεκτρική ενέργεια, αυξανόμενη παραγωγή αποβλήτων και σύστημα επεξεργασίας λυμάτων που αγωνίζεται να συμβαδίσει με τον αυξανόμενο όγκο των λυμάτων.

Προέτρεψε την Πόλη της Πατάγια να αναπτύξει ένα καλύτερο σχέδιο διαχείρισης, το οποίο περιλάμβανε μέτρα για την πιθανή ρύθμιση του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται το νησί και τον έλεγχο της κατασκευής νέων κτιρίων.

Ο Αντιδήμαρχος της Πατάγια κ. Manoch Nongyai αναγνώρισε τα θέματα στη συνάντηση. Σημείωσε ότι Κινέζοι και Ινδοί τουρίστες συνήθως επισκέπτονται το νησί για ημερήσιες εκδρομές, ενώ οι Ευρωπαίοι και οι Ταϊλανδοί τουρίστες τείνουν να μένουν περισσότερο. Αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχουν πάνω από 4,000 δωμάτια διαθέσιμα σε διάφορους τύπους καταλυμάτων στο Koh Larn.

Ο κ. Manoch διαβεβαίωσε ότι η πόλη παρακολουθεί με συνέπεια τις κατασκευαστικές δραστηριότητες και λαμβάνει μέτρα κατά των μη εξουσιοδοτημένων κτισμάτων στο νησί.

Αποκάλυψε επίσης ότι η πόλη Pattaya διερευνά τη δυνατότητα επιβολής «τουριστικού τέλους εισόδου» για το Koh Larn.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2024!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.