Συλλαλητήριο Υπερασπιστών Κάνναβης στην Μπανγκόκ: Πάνω από 1,000 υποβάλλουν τον νόμο περί κάνναβης στον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης

Εθνικός-

Στις 28 Μαΐου 2024, ο κ. Wisarat Phanprasat, ο επικεφαλής του Western Herbal Community Business Network στο Kanchanaburi, μαζί με περισσότερους από 1,000 υποστηρικτές της κάνναβης, υπέβαλε ένα σχέδιο του νόμου περί κάνναβης του λαού και μια αναφορά στον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης μπροστά στις Ηνωμένες Πολιτείες Έθνη στην Μπανγκόκ.

Πρωταρχικό τους αίτημα ήταν να αντιταχθούν στον χαρακτηρισμό της κάνναβης ως ναρκωτικού, κάτι που ουσιαστικά θα την επαναποινικοποιούσε.

Ο Wisarat, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως Πρόεδρος της Ταϊλανδικής Κοινότητας Βιομηχανίας Ιατρικής Κάνναβης, τόνισε ότι το δίκτυό του περιλαμβάνει περισσότερες από 450 κοινοτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ταϊλάνδη. Αυτό το δίκτυο, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στη χώρα, επιτρέπεται νόμιμα να καλλιεργεί κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς.

Στη δημόσια δήλωσή του, ο Wisarat εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στον επαναχαρακτηρισμό της κάνναβης ως παράνομου ναρκωτικού. Προειδοποίησε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεργία για τους γιατρούς παραδοσιακής ιατρικής της Ταϊλάνδης, οι οποίοι βασίζονται στην κάνναβη για τις θεραπείες τους, σε αντίθεση με τους σύγχρονους γιατρούς που έχουν πρόσβαση σε άλλες φαρμακευτικές ουσίες που προέρχονται από κάνναβη.

Ο Wisarat τόνισε τις σημαντικές οικονομικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κοινότητα Βιομηχανίας Κάνναβης, συμπεριλαμβανομένου ενός ΜΣ που υπογράφηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μιας επένδυσης που υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια μπατ στον κλάδο της κάνναβης.

Η κοινότητα περιλαμβάνει περισσότερες από 450 επιχειρήσεις με περισσότερα από 10,000 μέλη. Επένδυσε προσωπικά πάνω από 2 δισεκατομμύρια μπατ σε φάρμες κάνναβης, ακολουθώντας μια διαδικασία έγκρισης 14 μηνών από την Επιτροπή Ναρκωτικών και τον FDA για να εξασφαλίσει νόμιμες άδειες για την επιχείρηση κάνναβης.

Τόνισε ότι η κοινότητα είναι πρόθυμη να συμμορφωθεί με όλους τους κυβερνητικούς κανονισμούς και κριτήρια. Ωστόσο, προέτρεψε την κυβέρνηση να στηρίξει τις προσπάθειές της και να λάβει αποφασιστικά μέτρα κατά των παράνομα εισαγόμενων μπουμπουκιών κάνναβης.

Εν κατακλείδι, η Wisarat ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόταση επαναταξινόμησης, τονίζοντας την οικονομική αξία της κάνναβης, την υποστήριξη από τους υποστηρικτές της και τα δικαιώματα όσων την καλλιεργούν νόμιμα.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.