Βρετανοί τουρίστες που εμπλέκονται σε Viral Soi Six Brawl With Guards βρέθηκαν, υπέβαλαν επίσημη νομική καταγγελία

Πατάγια, Ταϊλάνδη – Σε ένα περιστατικό viral που έγινε διεθνής πρωτοσέλιδο και προκάλεσε σημαντικές εικασίες και συζητήσεις στο διαδίκτυο, μια ομάδα ανεξάρτητων συμβασιούχων φρουρών επιτέθηκε βάναυσα σε Βρετανούς τουρίστες μετά από μια έξαλλη διαμάχη για ένα νομοσχέδιο για το πολυσύχναστο Soi 6 Pattaya το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η επίθεση προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και αμαύρωσε τη φιλική προς την οικογένεια εικόνα του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, σύμφωνα με την αστυνομία της Πατάγια.

Νωρίς το απόγευμα της 24ης Μαΐου 2024, ξέσπασε μια σύγκρουση μεταξύ ξένων τουριστών και μιας ομάδας συμβασιούχων φρουρών ασφαλείας που επιβλέπουν ανεξάρτητα τοπικά μπαρ στο Soi Six όπως αναφέραμε εδώ.

Η διαμάχη, η οποία ξεκίνησε ως διαφωνία για ένα νομοσχέδιο σε ένα μπαρ στο οποίο τα θύματα φαίνεται να γίνονται επιθετικά και να συγκρουστούν με το προσωπικό του μπαρ και την ασφάλεια, ακόμη και όταν ένας αλλοδαπός έδιωξε έναν άλλο πελάτη έξω από το μπαρ σε ένα σημείο που φαινόταν να προσπαθούσε για να ηρεμήσει η κατάσταση, κλιμακώθηκε σε σωματική βία, αφήνοντας τα θύματα χτυπημένα και μελανιασμένα. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, προκαλώντας οργή και καταδίκη.

Το βίντεο δεν θα κοινοποιηθεί σε αυτό το άρθρο, καθώς μπορεί να προσβάλει ευαίσθητους θεατές.

Συγκεκριμένα, το βίντεο με έναν φρουρό να κλωτσάει βίαια έναν τουρίστα στο κεφάλι ενώ ήταν ήδη ξαπλωμένος στο έδαφος έχοντας χτυπηθεί, προκάλεσε οργή και έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Ο φύλακας ισχυρίστηκε ότι το θύμα του επιτέθηκε πρώτο, σπάζοντας τη μύτη του στο δρόμο, γεγονός που ξεκίνησε τη συμπλοκή.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι ο άνδρας ήταν σοβαρά τραυματισμένος, σε κώμα ή πέθανε, αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν σωστό καθώς το θύμα είπε στην αστυνομία της Πατάγια σήμερα ότι κατάφερε να απομακρυνθεί ως επί το πλείστον χωρίς να τραυματιστεί από το περιστατικό και να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του..

Στην πραγματικότητα, ο άνδρας που εμπλέκεται είπε ότι επέστρεψε πίνοντας το ίδιο βράδυ στο Walking Street.

Τα θύματα που απομακρύνθηκαν από τον αγώνα καταγράφηκαν στην πραγματικότητα σε πλάνα CCTV που κυκλοφόρησε στο Pattaya News αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Πολ. Ο συνταγματάρχης Navin Teerawit, Αρχηγός του Αστυνομικού Σταθμού της πόλης της Pattaya, ηγήθηκε προσωπικά της έρευνας. Η αστυνομία συνέλαβε γρήγορα τους δράστες που στη συνέχεια ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους αλλά η αστυνομία της Πατάγια χρειαζόταν μαρτυρία από τα θύματα για να προχωρήσει στη νομική δράση και πέρασε τις τελευταίες μέρες αναζητώντας τα και ενθαρρύνοντάς τα διαδικτυακά μέσω δηλώσεων δημοσίων σχέσεων να έρθουν και να συναντηθούν με την αστυνομία για να υποβάλουν επίσημες νομικές καταγγελίες.

Το θύμα της κλωτσιάς στο κεφάλι, που αναγνωρίστηκε από την αστυνομία της Pattaya ως ο κ. Bryce Mahoney, ένας 42χρονος Βρετανός υπήκοος, συναντήθηκε τελικά με την αστυνομία σήμερα, 29 Μαΐου 2024, μαζί με έναν άνδρα που αποκαλούσε τον αδελφό του, αλλά δεν ήταν σαφές εάν υπήρχε συγγένεια αίματος, εμπλέκονται στο περιστατικό. Συνάντησαν την αστυνομία σήμερα το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα της Πατάγια γύρω στις 6:00 μ.μ. αφού εντοπίστηκαν με επιτυχία από αστυνομικούς επιβολής του νόμου της Πατάγια και το Σύνταγμα 2 του Βασιλικού Στρατού της Ταϊλάνδης, στους οποίους ζητήθηκε να βοηθήσουν στον εντοπισμό των ανδρών. Ο κ. Mahoney είναι τουρίστας και νομίμως μπορεί να μείνει στην Ταϊλάνδη μέχρι τις 8 Ιουνίου, πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Navin.

Ο κ. Mahoney εξιστόρησε τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση και είπε στην αστυνομία ότι αυτός και οι φίλοι του γιόρταζαν τα γενέθλιά του σε ένα μπαρ στο Soi Six. Ο κ. Mahoney παραδέχτηκε ότι ήταν μεθυσμένος και έπινε αλκοόλ όλο το απόγευμα και επιβεβαίωσε ότι η διαμάχη για τον λογαριασμό των ποτών εξελίχθηκε σε τεταμένη λεκτική σύγκρουση με το προσωπικό του μπαρ, το οποίο κάλεσε την ασφάλεια που επιδείνωσε περαιτέρω τον κ. Mahoney και τους φίλους του, η οποία στη συνέχεια κορυφώθηκε. σε σωματική βία στο δρόμο μπροστά από το μπαρ.

Ο κ. Mahoney έχει πλέον επίσημα καταθέσει καταγγελία στους αστυνομικούς που ερευνούν την αστυνομία της Pattaya, ζητώντας νομική δράση κατά των φρουρών που συμμετείχαν στην επίθεση του. Τα τραύματά του περιελάμβαναν μώλωπες στο πρόσωπο και το κεφάλι αλλά δεν τραυματίστηκε σοβαρά και δεν χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με τον Mahoney. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο ξενοδοχείο του μετά τον καυγά, όπως δηλώθηκε, ο κ. Mahoney είπε ότι στη συνέχεια βγήκε να πιει περισσότερο στο Walking Street χωρίς προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους φίλους του κ. Mahoney επέλεξε να μην καταγγείλει το έγκλημα ή να ταυτοποιηθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή και σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρίσκεται πλέον στην Πατάγια. Αυτός πιστεύεται ότι είναι ο άνδρας στο βίντεο που φαίνεται να διώχνει έναν άλλο πελάτη έξω από το μπαρ πριν από τη σύγκρουση με τους φρουρούς.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Navin, η συμβεβλημένη ομάδα ασφαλείας που ήταν υπεύθυνη για την επίθεση λειτούργησε ανεξάρτητα, χωρίς καμία επίσημη έγκριση ή εκπαίδευση στην πόλη Pattaya. Δεν είχαν άμεση σχέση με κανένα μπαρ ή ομάδα, είπε ο συνταγματάρχης Navin, και οι εργολάβοι παραβίασαν τις πολιτικές της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα των ανεξάρτητων φρουρών θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες και για αυτό, είπε ο συνταγματάρχης Navin.

Η αστυνομία της Πατάγια συνεχίζει την έρευνά της και ενδέχεται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες εναντίον των δραστών. Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο εάν τα θύματα θα αντιμετωπίσουν τυχόν ανταπαγγελίες, όπως το ότι έσπρωξαν έναν άλλο πελάτη έξω από το μπαρ ή ότι έσπασαν τη μύτη ενός από τους φρουρούς.

Η αστυνομία της Pattaya τόνισε επίσης ότι εάν ένας τουρίστας έχει πρόβλημα με ένα νομοσχέδιο αντί να προσπαθήσει να συζητήσει ή να διαφωνήσει με το προσωπικό ή την ασφάλεια, να καλέσει την Τουριστική Αστυνομία στο 1155 ως αμερόληπτο μέρος για να έρθει και να βοηθήσει σε μια κατάσταση. Ο συνταγματάρχης Navin είπε ότι η αστυνομία θα ανταποκριθεί το συντομότερο δυνατό σε οποιαδήποτε αιτήματα για βοήθεια σε διαφορές νομοσχεδίων.

Το Pattaya News θα συνεχίσει να σας κρατά ενήμερους για αυτήν την ιστορία καθώς δημοσιεύονται περισσότερες πληροφορίες.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/