Η Ταϊλάνδη στοχεύει να τονώσει την οικονομία με εκδηλώσεις του μήνα υπερηφάνειας, στοχεύει LGBTQ+ τουρίστες

Εθνικός-

Στις 26 Μαΐου 2024, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin τόνισε τη σημασία της κοινωνικής ποικιλομορφίας ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, εθνικότητας ή κοινωνικής θέσης.

Ως αποτέλεσμα, η Ταϊλάνδη είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει πολυάριθμες εκδηλώσεις για τον Μήνα Υπερηφάνειας τον Ιούνιο του 2024.

Σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για την υποστήριξη της ισότητας, η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται να γιορτάσει τον Μήνα Υπερηφάνειας και να υποδεχτεί διεθνείς τουρίστες ως τουριστικό κέντρο και προορισμό φιλικό προς την υπερηφάνεια. Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) στοχεύει να τοποθετήσει την Ταϊλάνδη ως κορυφαίο προορισμό φιλικό προς την LGBTQ+, επεκτείνοντας τα τουριστικά δίκτυα για να προσελκύσει παγκόσμιους τουρίστες LGBTQ+.

Η LGBTQ+ κοινότητα αντιπροσωπεύει ποιοτικούς τουρίστες με υψηλές δυνατότητες δαπανών, οι οποίοι τείνουν να ταξιδεύουν συχνά και να μένουν περισσότερο από τους γενικούς τουρίστες, ανέφερε η TAT. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΤΑΤ, αυτό το δημογραφικό μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις ευκαιρίες στην αγορά και να προσθέσει αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Ταϊλάνδης.

Τα δεδομένα LGBT Capital έδειξαν ότι το 2023, η Ταϊλάνδη κατέλαβε την 4η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη δημιουργία των υψηλότερων εσόδων από την κοινότητα LGBTQ+. Η TAT υπολογίζει ότι πάνω από 860,000 άτομα θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις του Μήνα Υπερηφάνειας, δημιουργώντας οικονομικό αντίκτυπο τουλάχιστον 4.5 δισεκατομμυρίων μπατ.

Το TAT, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις Pride: το Colorful Pride Festival στο Chiang Mai από τις 25 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, το Bangkok Pride Festival 2024 από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου και το Pride Nation Samui International Pride Festival από 24 έως 29 Ιουνίου. Η Pattaya θα έχει πολλές σημαντικές εκδηλώσεις στις 8 Ιουνίου και 22 Ιουνίου καθώς και μικρότερες εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα.

Ο Πρωθυπουργός Srettha θα συμμετάσχει επίσης στην Παρέλαση Υπερηφάνειας της Μπανγκόκ 2024, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του για κοινωνική πολυμορφία και ισότητα. Επιπλέον, υποστηρίζει την προσπάθεια της Ταϊλάνδης να φιλοξενήσει την εκδήλωση World Pride το 2030.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.