Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης σκιαγραφεί σχέδιο για επαναταξινόμηση των λουλουδιών κάνναβης ως ναρκωτικών τύπου 5 έως το τέλος του 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνικός-

Στις 23 Μαΐου 2024, ο κ. Somsak Thepsuthin, Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, απευθύνθηκε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πρόταση του Πρωθυπουργού να επαναταξινομήσει τα άνθη κάνναβης ως παράνομο ναρκωτικό τύπου 5.

Η κυβέρνηση στοχεύει να αξιοποιήσει την κάνναβη μόνο για ιατρικούς και υγειονομικούς σκοπούς για να δημιουργήσει οικονομική αξία. Η διαδικασία πρότασης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με τον κ. Somsak, η σύνταξη της απαραίτητης νομοθεσίας θα περιλαμβάνει δύο δευτερεύοντες νόμους. Ο πρώτος νόμος, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, θα χαρακτηρίζει «το φυτό κάνναβης» ως ναρκωτικό τύπου 5 σύμφωνα με τον Κώδικα Ναρκωτικών, εξαιρώντας ορισμένα μέρη: φύλλα, κλαδιά, ρίζες, μίσχους και σπόρους. Ουσιαστικά, αυτό θα κάνει μόνο τα λουλούδια, ή τα μπουμπούκια, την παράνομη ναρκωτική μερίδα.

Η κάνναβη δεν θα γίνει ξανά παράνομο ναρκωτικό, πρόσθεσε ο Somsak. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το CBD δεν θα είναι παράνομο ναρκωτικό.

Ο δεύτερος νόμος θα περιγράφει τους κανονισμούς για την καλλιέργεια, κατοχή, εισαγωγή, εξαγωγή ή χρήση κάνναβης.

Η σύνταξη αυτών των νόμων πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τους ισχύοντες νόμους και την κυβερνητική πολιτική της Ταϊλάνδης. Ο κ. Somsak τόνισε ότι οι νόμοι πρέπει να ορίζουν με σαφήνεια τους στόχους και το περιεχόμενο για περαιτέρω διαδικασίες.

Το προτεινόμενο δευτερεύον νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρεις βασικούς στόχους:

  1. Η καλλιέργεια, η κατοχή, η εισαγωγή, η εξαγωγή ή η κατανάλωση κάνναβης πρέπει να είναι αυστηρά για ιατρικούς σκοπούς, θεραπεία ασθενών, έρευνα ή παρόμοιες χρήσεις και όχι για ψυχαγωγικούς σκοπούς.
  2. Η διαδικασία πιστοποίησης για τη χορήγηση αδειών χρήσης κάνναβης πρέπει να είναι σαφής, αναλογική και συμβατή με τους κανονισμούς.
  3. Οι υπουργικοί κανονισμοί πρέπει να ανακοινώνονται στο κοινό εκ των προτέρων, δίνοντας χρόνο στους πολίτες και στους χρήστες κάνναβης να προσαρμοστούν και να συμμορφωθούν.

Ο Somsak δήλωσε ότι οι διαδικασίες δεν θα ήταν πολύ αμβλείες ή δύσκολες για τα τρέχοντα γνήσια ιατρεία και καταστήματα ιατρικής κάνναβης και δεν θα έπρεπε να διαταράξουν τα πράγματα για τους χρήστες που χρειάζονται πραγματικά κάνναβη για ιατρικούς λόγους.

Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές υπέρ της κάνναβης συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για να κάνουν τα μπουμπούκια κάνναβης παράνομο ναρκωτικό και ελπίζουν να συμβιβαστούν με τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας πριν από οποιουσδήποτε τελικούς νόμους, ζητώντας αντ 'αυτού για καλύτερες ρυθμίσεις.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.