Ενημέρωση: Έκτακτη προσγείωση της πτήσης SQ 312 της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi με 71 τραυματισμούς και 1 θάνατο

Εθνικός-

Στις 8:50, 21 Μαΐου 2024, Πολ. Ο Υποστράτηγος Thanantorn Rattanasittipak, διοικητής του τμήματος 4 της Μητροπολιτικής αστυνομίας, αποκάλυψε δημόσια μια περίπτωση πτήσης SQ 312 της Singapore Airlines, με 229 επιβάτες, που υπέστη έντονες αναταράξεις και στη συνέχεια είχε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, προκαλώντας 71 τραυματισμούς και ένα θύμα.

Σύμφωνα με τον Πολ. Υποστράτηγος Thanantorn, μετά το περιστατικό, και οι 71 τραυματίες αλλοδαποί επιβάτες, που έφεραν σοβαρά έως ελαφρά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Samitivej του Srinakarin για άμεση ιατρική περίθαλψη. Επιβεβαιώθηκε ότι ένας 73χρονος Βρετανός επιβάτης διαπιστώθηκε ο θάνατος από καρδιακή πάθηση.

Αναφέρθηκε ότι το αεροσκάφος αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις στον καθαρό αέρα και έπεσε σε θύλακα αέρα ενώ το πλήρωμα καμπίνας σέρβιρε φαγητό στους επιβάτες πάνω από τη λεκάνη του Ιραουάντι της Μιανμάρ. Πολλοί επιβάτες υπέστησαν τραύματα στην πλάτη και στο κεφάλι καθώς δεν έδεσαν τις ζώνες ασφαλείας τους, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Ταϊλανδοί αξιωματούχοι συντονίζονταν με την Singapore Airlines για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων και να παράσχουν περαιτέρω απαραίτητη βοήθεια.

Σχετικά με το περιστατικό, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Singapore Airlines εξέδωσε ανακοίνωση για να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους συγγενείς του θύματος που έχασε τη ζωή του. Η Singapore Airlines εξέφρασε επίσης τη λύπη της στα πληρώματα καμπίνας και τους επιβάτες που αντιμετώπισαν ατυχή περιστατικά και τραυματισμούς.

Η Singapore Airlines δήλωσε ότι θα παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής, στα θύματα. Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη για να διερευνήσουν διεξοδικά την υπόθεση σχετικά με το τι ακριβώς προκάλεσε το περιστατικό στην πτήση SQ 321.

Διαβάστε το πρόσφατο άρθρο σχετικά με την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης SQ 312 της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, στις 4 μ.μ., στις 21 Μαΐου 2024.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.