Δημοσκόπηση NIDA: Η πλειοψηφία των Ταϊλανδών υποστηρίζει την επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού. Δημόσια Πλάτη Ιατρική Χρήση έναντι Ψυχαγωγικής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Εθνικός-

Στις 19 Μαΐου 2024, το πρώτο κέντρο ερευνών της Ταϊλάνδης, το NIDA Poll, αποκάλυψε δημοσίως μια έρευνα μεταξύ 14 και 15 Μαΐου από 1,310 άτομα σχετικά με μια πρόταση να επαναταξινομηθεί η κάνναβη ως ναρκωτικό παράνομο ναρκωτικό.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από 1,310 άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών σε ένα ευρύ φάσμα σταδιοδρομιών και εισοδημάτων σε όλη την Ταϊλάνδη, σύμφωνα με το NIDA. Η έρευνα έγινε με δειγματοληπτική μέθοδο πολλαπλών σταδίων σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Αναφέρθηκε ότι η τιμή εμπιστοσύνης ήταν στο 97% τα αποτελέσματα να είναι ακριβή από τους επιθεωρητές.

Σύμφωνα με έρευνα για τις δημόσιες απόψεις σχετικά με θεωρώντας η κάνναβη ως ναρκωτικό, το 53.74% των ερωτηθέντων συμφώνησε, αλλά είπε ότι έχει επίσης ιατρικά και οικονομικά οφέλη, το 33.59% συμφώνησε και είπε ότι η κάνναβη δεν έχει κανένα όφελος, το 11.60% διαφώνησε και το 1.07% ήταν αβέβαιο.

Όσον αφορά τις δημόσιες απόψεις σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης για την κάνναβη, το 74.58% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι θα έπρεπε να είναι μόνο για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, το 19.39% ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εφαρμόσει καμία πολιτική για την υποστήριξη της κάνναβης ή των προϊόντων κάνναβης, το 10.53% πίστευε ότι θα έπρεπε να υποστηρίξει τα νόμιμα προϊόντα κάνναβης με 7.40% για την ενίσχυση του γενικού δημόσιου εισοδήματος, 3.21% για την υποστήριξη ψυχαγωγικών σκοπών και το 0.99% ήταν αβέβαιο ή δεν απάντησε.

Σχετικά με το ζήτημα της επαναταξινόμησης της κάνναβης ως ναρκωτικού, το 60.38% των ερωτηθέντων συμφώνησε απόλυτα, το 15.27% κάπως συμφώνησε, το 14.50% διαφώνησε έντονα, το 8.93% κάπως διαφώνησε και το 0.92% ήταν αβέβαιο ή δεν απάντησε.

Όσον αφορά την αποζημίωση για τους αγρότες ή τις επιχειρήσεις κάνναβης εάν η κάνναβη επαναταξινομηθεί ως παράνομο ναρκωτικό, το 46.95% των ερωτηθέντων πίστευε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποζημιώσει κανέναν, το 35.03% θεώρησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποζημιώσει τόσο τους αγρότες κάνναβης όσο και τις επιχειρήσεις, το 10.08% είπε ότι πρέπει να αποζημιωθούν μόνο οι αγρότες, το 2.06% είπε ότι πρέπει να αποζημιωθούν μόνο οι επιχειρήσεις κάνναβης και το 5.88% ήταν αβέβαιο ή δεν απάντησε.

Τέλος, Όσον αφορά τις εμπειρίες τους με την κάνναβη, το 68.93% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν είχαν εμπειρία με την κάνναβη και το 31.07% είχε κάποια εμπειρία.
Μεταξύ των ατόμων με εμπειρία κάνναβης (407 ερωτηθέντες), το 52.58% την είχε χρησιμοποιήσει σε τρόφιμα ή ποτά, το 34.64% την είχε καπνίσει ή καταναλώσει, το 22.36% την είχε χρησιμοποιήσει για ιατρικούς σκοπούς, το 15.97% είχε καλλιεργήσει κάνναβη και το 0.98% είχε εμπειρία με εμπορική χρήση επεξεργασία και εμπορία προϊόντων κάνναβης.

Αυτή η δημοσκόπηση έρχεται στον απόηχο μιας αυξανόμενης συζήτησης μεταξύ της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης και ομάδων υπέρ της κάνναβης σχετικά με μια πρόταση για επαναταξινόμηση της κάνναβης ως παράνομου ναρκωτικού, όπως έχουμε αναφέρει εκτενώς, όπως εδώ.

Ομάδες υπέρ της κάνναβης έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί για την πρόταση και έχουν παραδώσει νομικές απειλές και επίσημες επιστολές στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση που θα επαναποινικοποιούσε βασικά την κάνναβη στην Ταϊλάνδη εκτός από την ιατρική χρήση με αυστηρούς κυβερνητικούς κανονισμούς, τερματίζοντας τη δυνατότητα των ανθρώπων να καλλιεργούν μικρές ποσότητες στο σπίτι και ενδεχομένως να αναγκάσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα υψηλού προστίμου και εκτεταμένες ποινές φυλάκισης ακόμη και για μικρές ποσότητες της μαριχουάνας.

Η συνεχιζόμενη συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει για την κάνναβη στην Ταϊλάνδη, με τις δύο πλευρές της συζήτησης να έχουν πολικές αντίθετες απόψεις, συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια από τότε που αποποινικοποιήθηκε η κάνναβη, αλλά η αντιπολίτευση πάλεψε να οριστικοποιήσει τους νόμους για τη ρύθμιση της βιομηχανίας, αφήνοντάς την σε μια νομική γκρίζα ζώνη μέχρι σήμερα.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.