Το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης διερευνά ένα μικρό τίγρης ζωγραφισμένο σε Λίγκερ που βρέθηκε στο Chachoengsao για νομικές παραβιάσεις

Chachoengsao-

Στις 17 Μαΐου 2024, ο κ. Atthaphon Charoenchansa, γενικός διευθυντής του Τμήματος Διατήρησης Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Φυτών της Ταϊλάνδης, εξέδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν την υπόθεση ενός τίγρη που ελευθερώνεται στο Bang Pakong, Chachoengsao. .

Σύμφωνα με τον Atthaphon, στελέχη του Εθνικού Πάρκου απεστάλησαν σε αγρόκτημα καθώς Προηγουμένως, ένας ιδιοκτήτης του μικρού είχε δηλώσει την κυριότητα του μικρού αφού κυκλοφόρησε και εντοπίστηκε από τους ντόπιους του Bang Wua στις 16 Μαΐου.

Ο ιδιοκτήτης, το όνομα του οποίου αποκαλύφθηκε από τους αξιωματικούς, αποκάλυψε δημοσίως ότι το μικρό ήταν μια λιγούρα, ένας υβριδικός απόγονος μιας τίγρης και ενός λιονταριού. Σύμφωνα με την Atthaphon, το λιγκέρι βάφτηκε ως τίγρη για παραγωγή ταινιών στο Chachoengsao.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί του Εθνικού Πάρκου δεν πείστηκαν και παρατήρησαν ότι ήταν όντως ένα τίγρης. Ως απάντηση στο περιστατικό, οι αρμόδιες υπηρεσίες ερεύνησαν το μικρό και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε εμφύτευμα μικροτσίπ ή νομική τεκμηρίωση που να αποδεικνύει την ταυτότητά του, είπε ο Atthaphon.

Ως αποτέλεσμα, οι αξιωματικοί του Εθνικού Πάρκου χρειάστηκε να διεξαγάγουν περαιτέρω έρευνα, η οποία οδήγησε πιθανώς σε κατάσχεση και δίωξη νομικών μέτρων κατά του ιδιοκτήτη. Το εν λόγω μικρό βρισκόταν σε διαδικασία αποστολής στους αξιωματικούς του Εθνικού Πάρκου, είπε ο Αθάφων.

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι το μικρό ήταν λίγρης αντί να παραδεχτεί ότι ήταν τίγρη επειδή ο ιδιοκτήτης φοβόταν τη νομική ενέργεια. Το αγρόκτημα ήταν εγγεγραμμένο και είχε νόμιμη άδεια για να έχει τίγρεις, ωστόσο, οι αξιωματικοί του Εθνικού Πάρκου θα ερευνούσαν όλα τα ζώα στη φάρμα για να δουν εάν επιτρέπονταν νόμιμα ή όχι.

Ο Atthaphon είπε ότι οι τίγρεις και τα λιοντάρια, ελεγχόμενα ζώα, βρίσκονται σε λίστα CITES που πρέπει να εποπτεύεται από το Τμήμα Εθνικών Πάρκων όσον αφορά την εισαγωγή, την εξαγωγή, την ανατροφή και τη μετεγκατάσταση Θεμ.

Ωστόσο, τα liger δεν ήταν στη λίστα CITES καθώς δεν ήταν ελεγχόμενα ζώα. Ο Αθάφων φέρεται να εξέδωσε εντολή σε αρμόδιους φορείς να μελετήσουν πληροφορίες για νομικά θέματα και να ανοίξουν γνωμοδοτήσεις για όλους τους τομείς γύρω από την προσθήκη ligers στη λίστα. Όπως και να έχει, το εν λόγω ζώο στην προκειμένη περίπτωση ήταν μια τίγρη.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.