Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για ξαφνικές πλημμύρες και ισχυρές βροχοπτώσεις σε 26 επαρχίες από τις 18 έως τις 25 Μαΐου

Εθνικός-

Στις 17 Μαΐου 2024, ο κ. Karom Phonphonklang, Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση προς το κοινό να είναι σε επαγρύπνηση για ξαφνικές πλημμύρες και απορροές από τις 18 έως τις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM), 26 επαρχίες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων 11 στη βόρεια περιοχή, 4 στην κεντρική περιοχή και 11 στη νότια περιοχή, ενδέχεται να επηρεαστούν.

Στις 18 Μαΐου, το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης εξέδωσε πρόγνωση καιρού για τις 20 έως τις 23 Μαΐου, υποδεικνύοντας ότι ο νοτιοδυτικός μουσώνας που καλύπτει τη Θάλασσα Ανταμάν, την Ταϊλάνδη και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης θα ενισχυθεί.

Επιπλέον, από τις 22 έως τις 26 Μαΐου, μια κυψέλη χαμηλής πίεσης θα κάλυπτε τον κόλπο Mataban στη Μιανμάρ και αναμενόταν να ενταθεί, με αποτέλεσμα αυξημένες βροχοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές της Ταϊλάνδης.

Θα σημειωθούν πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές του δυτικού τμήματος των βόρειων και κεντρικών περιοχών, καθώς και στις δυτικές ακτές της νότιας περιοχής.

Συνιστάται στο κοινό να είναι προσεκτικό από έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις και συσσωρευμένες βροχοπτώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες και απορροές, ειδικά σε περιοχές σε πρόποδες κοντά σε πλωτές οδούς και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ο άνεμος και τα κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης θα ενισχυθούν από τις 21 έως τις 26 Μαΐου. Στην άνω Θάλασσα Ανταμάν, τα κύματα θα ήταν δύο έως τρία μέτρα ύψος και πάνω από τρία μέτρα κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

Στην κάτω Θάλασσα Ανταμάν, τα κύματα θα ήταν περίπου δύο μέτρα ύψος και πάνω από δύο μέτρα ύψος κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, τα κύματα θα ήταν ένα μέτρο ύψος και ένα έως δύο μέτρα στην ανοιχτή θάλασσα, με κύματα που ξεπερνούν τα δύο μέτρα σε καταιγίδες.

Οι ναυτικοί στην άνω Θάλασσα Ανταμάν θα πρέπει να απέχουν από την ιστιοπλοΐα, ενώ όσοι στην κάτω Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν να πλέουν σε περιοχές με καταιγίδες.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.