Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης εκδίδει πρόγνωση καιρού: άνοδος της θερμοκρασίας και προειδοποιήσεις για καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Εθνικός-

Στις 5:00 π.μ., στις 12 Μαΐου 2024, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης ανέφερε τις γενικές καιρικές συνθήκες και την πρόγνωση για τις επόμενες 24 ώρες.

Οι περιοχές χαμηλής πίεσης λόγω της επικρατούσας ζέστης που κάλυπτε τις ανώτερες περιοχές της Ταϊλάνδης, σε συνδυασμό με τις περιοχές ψυχρών μαζών αέρα που κάλυπταν τα ανώτερα τμήματα της Ταϊλάνδης, άρχισαν να εξασθενούν. Αυτή η κατάσταση προκάλεσε αύξηση της θερμοκρασίας στην Ταϊλάνδη, με ζεστό καιρό και μερικώς συννεφιασμένους ουρανούς το μεσημέρι και ζεστό καιρό σε ορισμένες περιοχές της βόρειας περιοχής.

Εν τω μεταξύ, νοτιοανατολικοί άνεμοι και νότιοι άνεμοι κάλυψαν την κάτω βόρεια περιοχή, τη βορειοανατολική περιοχή, την κεντρική περιοχή και την ανατολική περιοχή. Αυτό το μοτίβο εξακολουθούσε να έφερε καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε ορισμένες περιοχές των βόρειων και κεντρικών περιοχών.

Οι άνθρωποι στις ανώτερες περιοχές της Ταϊλάνδης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί από κινδύνους από καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Όσον αφορά τους ανατολικούς ανέμους και τους νοτιοανατολικούς ανέμους που καλύπτουν τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, τη νότια περιοχή και τη Θάλασσα Ανταμάν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταιγίδες στη νότια περιοχή. Οι ναυτικοί πρέπει να αποφεύγουν να πλέουν σε περιοχές επιρρεπείς σε καταιγίδες.

Επιπλέον, από τις 11 έως τις 13 Μαΐου, περιοχές υψηλής πίεσης κάλυψαν τα ανώτερα τμήματα της Ταϊλάνδης και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους νοτιοανατολικούς ανέμους και τους νότιους ανέμους να καλύπτουν τα ανώτερα μέρη της Ταϊλάνδης. Εν τω μεταξύ, τα ανώτερα μέρη της Ταϊλάνδης παρουσίασαν ζεστό έως εξαιρετικά ζεστό καιρό, που οδήγησε σε καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και ισχυρές βροχές σε ορισμένες περιοχές.

Ωστόσο, από τις 14 έως τις 17 Μαΐου, οι νοτιοανατολικοί άνεμοι και οι νότιοι άνεμοι που κάλυπταν τα ανώτερα τμήματα της Ταϊλάνδης εξασθένησαν, προκαλώντας μείωση των βροχοπτώσεων. Θα υπάρχει ζεστός καιρός το μεσημέρι και εξαιρετικά ζεστός καιρός σε ορισμένες περιοχές.

Όσον αφορά την ποιότητα του αέρα, η Ταϊλάνδη έχει χαμηλή συσσώρευση μικρών σωματιδίων σκόνης, PM 2.5, καθώς σημειώθηκαν βροχές σε πολλές περιοχές και καλός αερισμός.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.