Η Ταϊλάνδη επιτρέπει την άδεια πατρότητας σε άνδρες κυβερνητικούς αξιωματούχους

Οι άνδρες κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν 15 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες άδεια πατρότητας με πλήρεις αποδοχές, μετά από διάταγμα που υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Wissanu Krea-ngam στις 23 Μαΐου. Η νέα πολιτική στοχεύει στη στήριξη των κρατικών υπαλλήλων στη φροντίδα τους συζύγους μετά τον τοκετό.

Σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους κανονισμούς, οι υπάλληλοι που λαμβάνουν άδεια για συνεχή περίοδο 30 ημερών για να βοηθήσουν τους συζύγους τους μετά τον τοκετό θα εξακολουθούν να λαμβάνουν μόνο 15 ημέρες αποδοχές. Εάν οι υπάλληλοι επιλέξουν διάρκεια άδειας που υπερβαίνει τις 30 ημέρες, δεν θα λάβουν καμία αμοιβή εκτός εάν εξουσιοδοτηθεί από γενικό διευθυντή ή αντίστοιχη αρχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η πληρωμή δεν θα υπερβαίνει επίσης τις 15 ημέρες.

Για να λάβουν άδεια πατρότητας, οι υπάλληλοι πρέπει να ζητήσουν άδεια από τους ανωτέρους τους εντός 90 ημερών από τη γέννηση του παιδιού τους.

Η κίνηση αντανακλά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να παρέχει υποστήριξη στους εργαζομένους στις οικογενειακές τους ευθύνες. Με τη χορήγηση άδειας πατρότητας, οι υπάλληλοι μπορούν να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία των συζύγων και των νεογνών τους κατά την κρίσιμη μεταγεννητική περίοδο. Η πολιτική αναγνωρίζει επίσης τη σημασία της συμμετοχής των πατέρων στη φροντίδα των παιδιών και στοχεύει στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την οικογενειακή σύνδεση.

Η εισαγωγή της άδειας πατρότητας ευθυγραμμίζει επίσης την Ταϊλάνδη περισσότερο με τις παγκόσμιες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της ισότητας των φύλων, αναγνωρίζοντας την κοινή ευθύνη της ανατροφής των παιδιών και παρέχοντας στους πατέρες την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην πρώιμη ανάπτυξη των παιδιών τους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/