Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης-Hopeful Pita συναντά τον κυβερνήτη της Μπανγκόκ Chadchart για να συζητήσουν τη μελλοντική συνεργασία

ΦΙΩΤΟΣ: Σιάμραθ

Εθνική -

Η αρχηγός του Move Forward Party (MFP) και υποψήφια πρωθυπουργός, Pita Limjaroenrat, υποσχέθηκε να συνεργαστεί στενά με το Δημαρχείο της Μπανγκόκ για την αντιμετώπιση 21 από τα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας, όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, πλημμύρες και ατμοσφαιρική ρύπανση PM 2.5.

Ο Πίτα υποσχέθηκε να λύσει τα κύρια ζητήματα της Μπανγκόκ χθες σε μια συνάντηση με τον κυβερνήτη της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt. Πολλοί από τους εκλεγμένους βουλευτές του MFP για την Μπανγκόκ καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Μπανγκόκ ήταν επίσης παρόντες στη συνεδρίαση.

Ο Τσάνττσαρτ είπε ότι η συγκέντρωση προοιωνίστηκε για ομαλή συνεργασία μεταξύ της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Μπανγκόκ (BMA) και της πιθανής επόμενης κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, ο Πίτα, ο οποίος ηγείται του σχηματισμού της επόμενης κυβέρνησης, δήλωσε ότι προσπάθησε να συνεργαστεί απρόσκοπτα με το BMA.

Αναβαθμίζοντας ορισμένα από τα μεγάλα προβλήματα της μητρόπολης, όπως η σκόνη PM2.5, ο Πίτα είπε ότι τα προβλήματα εντοπίζονται σε ορισμένα υπουργεία, καθώς η BMA έχει εξουσία να ελέγχει μόνο τις εκπομπές από τετράτροχα οχήματα. Οι εκπομπές από μεγαλύτερα οχήματα, που συμβάλλουν επίσης στο πρόβλημα του αέρα, πρέπει να αντιμετωπιστούν από τα σχετικά υπουργεία, είπε ο Πίτα.

Ο αρχηγός του MFP ενημέρωσε επίσης τον περιφερειάρχη για το σχέδιό του να προτείνει στη Βουλή 45 νέους νόμους, που αφορούν ειδικά το BMA. Μεταξύ αυτών των προτεινόμενων νομοθετικών πράξεων είναι ένας που θα επιβάλλει, για πρώτη φορά, την εκλογή των αρχηγών της Μπανγκόκ.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι κάθε περιοχή της Μπανγκόκ θα έχει τον δικό της δήμαρχο που θα αναφέρεται στον κυβερνήτη. Σύμφωνα με τον Πίτα, αυτό θα βοηθούσε στην καλύτερη διαχείριση της πόλης και η θέση θα εκλεγόταν έτσι ώστε κάθε κάτοικος της περιοχής να συμμετέχει άμεσα στη διαδικασία.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.