Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης θα προτείνει επανακαταμέτρηση ψήφων σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες

Η Εκλογική Επιτροπή (EC) αναλαμβάνει δράση για να διατηρήσει την ακεραιότητα των γενικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να προτείνει επανακαταμέτρηση ψήφων για ορισμένες εκλογικές περιφέρειες με λίστες κομμάτων αφού ανακάλυψε ψηφοδέλτια που είχαν διανεμηθεί αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Επιπρόσθετα στην πολυπλοκότητα, η EC σπεύδει επίσης να εξετάσει περισσότερες από 280 διαφορές που αμφισβητούν την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η EC σημείωσε ότι αυτές οι διαφωνίες δεν σχετίζονται όλες, προσθέτοντας ότι ορισμένες είναι αρκετά σοβαρές και θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές συνέπειες. Μετά από προσεκτική εξέταση των ζητημάτων, η EC είπε επίσης ότι διαπίστωσε ότι ορισμένες καταγγελίες δεν είχαν ουσία και έτσι απορρίφθηκαν αναλόγως, ενώ αυτές που φάνηκαν νόμιμες βρίσκονται επί του παρόντος υπό διερεύνηση.

Η έρευνα είναι ευρεία, αγγίζει περίπου 20-30 αιρετούς όλων των πολιτικών κομμάτων. Οι ισχυρισμοί ποικίλλουν, από εξαγορές ψήφων και παραπλανητικές τακτικές εκστρατείας έως εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης που στοχεύουν στην καταστροφή της φήμης. Η σοβαρότητα αυτών των υποθέσεων θα μετρηθεί με βάση τα πραγματικά στοιχεία που προσκομίστηκαν.

Ο νόμος λέει ότι η EC μπορεί να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των εκλογών για βουλευτές με βάση την εκλογική περιφέρεια μόνο εάν είναι σίγουροι ότι οι εκλογές διεξήχθησαν δίκαια και δίκαια και αφού έχουν εξετάσει τουλάχιστον το 95% όλων των εκλογικών περιφερειών. Η EC πρόσθεσε ότι η διαδικασία επίσημης αναγνώρισης και έγκρισης των βουλευτών θα συνεχιστεί χωρίς περιττή καθυστέρηση, καθώς στοχεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εντός χρονικού πλαισίου 60 ημερών.

Σε άλλη εξέλιξη, η EC αναμένεται να προτείνει επανακαταμέτρηση ψήφων για ορισμένους βουλευτές της αναλογικής εκπροσώπησης αυτή την εβδομάδα. Η κίνηση έρχεται μετά την ανακάλυψη διαφορών μεταξύ του αριθμού των ψήφων που καταμετρήθηκαν και του αριθμού των ατόμων που ψήφισαν πραγματικά σε αυτές τις μονάδες. Αυτές οι αποκλίσεις φαίνεται να ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα διπλής καταμέτρησης ή χαμένων σημαδιών κατά τη διαδικασία μέτρησης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/