Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα ιδρύσει Ινστιτούτο Μεγάλων Δεδομένων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ίδρυση του Big Data Institute (BDI), μιας νέας δημόσιας υπηρεσίας που στοχεύει στην αποτελεσματική διαχείριση του τεράστιου όγκου δεδομένων που παράγονται από το δημόσιο και τους κρατικούς φορείς. Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω κυβερνητικών προσπαθειών να αξιοποιήσει μεγάλα δεδομένα για οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις και να διαμορφώσει μελλοντικές πολιτικές.

Προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία εντός 180 ημερών, το BDI θα αντικαταστήσει το υπάρχον Κυβερνητικό Ινστιτούτο Μεγάλων Δεδομένων (GBDi) που εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2019. Ως ο πρώτος δημόσιος οργανισμός στην Ταϊλάνδη που χρησιμοποιεί μεγάλα δεδομένα για δημόσιο όφελος, το BDI θα εξυπηρετεί διάφορους τομείς αναζήτηση λύσεων βάσει δεδομένων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και τη διαμόρφωση οικονομικών πολιτικών.

Ένας από τους βασικούς ρόλους του ινστιτούτου θα είναι η παροχή υπηρεσιών ανάλυσης μεγάλων δεδομένων και η υποστήριξη καινοτόμων έργων που τηρούν τα διεθνή πρότυπα. Επιπλέον, το BDI θα διευκολύνει την ανάπτυξη του κλάδου της ανάλυσης δεδομένων και θα συμβάλει στην εκπαίδευση επαγγελματιών στον τομέα των μεγάλων δεδομένων.

Σύμφωνα με τη Βασιλική Εφημερίδα, το BDI θα έχει την εξουσία να επιβλέπει την ανάπτυξη μεγάλων δεδομένων σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και τις κυβερνητικές οδηγίες. Μπορεί επίσης να συνεργαστεί με τον δημόσιο τομέα, αναζητώντας τη στήριξή τους για κάθε απαραίτητη συνεργασία.

Ο Οργανισμός Προώθησης Ψηφιακής Οικονομίας (Depa), που λειτουργεί υπό το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DES), προωθεί ενεργά τη χρήση μεγάλων δεδομένων για την εθνική πρόοδο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της θητείας του GBDI. Το προηγούμενο ινστιτούτο βελτίωσε με επιτυχία περισσότερα από 100 έργα που αναλήφθηκαν από 67 κρατικούς φορείς και διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη πλατφορμών όπως το Health Link, το Travel Link, το Youth Link και το CO-Link.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης/NNT.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/