Το Move Forward Party της Ταϊλάνδης συνεχίζει να πιέζει την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο ορισθείς υπουργός Οικονομικών του Κόμματος Κίνηση Εμπρός (MFP) δήλωσε ότι το κόμμα έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις δαπάνες πρόνοιας και τον κατώτατο μισθό, ενώ προάγει την ανάπτυξη ανοίγοντας την οικονομία στον ανταγωνισμό και μειώνοντας τη διαφθορά.

Η οικονομία της Ταϊλάνδης αναπτύχθηκε 2.6% πέρυσι καθώς έκανε άνιση ανάκαμψη από την παγκόσμια πανδημία.

Το MFP, το οποίο πιέζει να ηγηθεί ενός συνασπισμού αφού κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις γενικές εκλογές της 14ης Μαΐου, έχει αναστατώσει ορισμένες επιχειρήσεις με το σχέδιό του να αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 27%-37%.

Η Sirikanya Tansakul, επικεφαλής της οικονομικής ομάδας του MFP και εκλεκτή του κόμματος για υπουργός Οικονομικών, είπε ότι προτεραιότητα θα είναι να βοηθηθούν τα νοικοκυριά με χρέη. Σημείωσε ότι το κόμμα θα βοηθήσει με τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και θα παράσχει κίνητρα σε μικρές επιχειρήσεις

Είπε επίσης ότι «το εισόδημα των νοικοκυριών θα πρέπει να αυξάνεται κατά 5% ετησίως», προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει δευτερογενές αποτέλεσμα από μια ισχυρότερη οικονομία βάσης».

Η Ταϊλάνδη έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες χρέους των νοικοκυριών προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) στην Ασία, με έναν στους τρεις από τους 66 εκατομμύρια κατοίκους της να είναι παγιδευμένοι στο χρέος.

Ο πρώην ερευνητής δημόσιας πολιτικής είπε ότι μια κυβέρνηση MFP θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό αμέσως, αν και θα λάβει υπόψη τις ανησυχίες του ιδιωτικού τομέα και θα επεξεργαστεί υποστήριξη για τις επιχειρήσεις.

Ορισμένοι οικονομολόγοι χαιρέτησαν την προοπτική μεταρρύθμισης υπό μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία ενός κόμματος που έχει δεσμευτεί να απελευθερώσει τις αγορές και να προωθήσει την αποτελεσματικότητα, ενώ άλλοι είπαν ότι τέτοιες πολιτικές θα πρέπει να εισαχθούν σταδιακά.

Για να αντισταθμίσει τις υψηλότερες δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας, ο Sirikanya είπε ότι το MFP θα προσπαθήσει να εξορθολογίσει τη φορολογία, να εισαγάγει ορισμένους νέους φόρους και να περιορίσει τη διαφθορά.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/