Βουδίστρια καλόγρια που φέρεται να εμπλέκεται σε επενδυτική απάτη συνελήφθη στο Nakhon Ratchasima

Nakhon Ratchasima -

Μια βουδίστρια καλόγρια, η οποία ήταν πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που φέρεται να ενεπλάκη σε επενδυτική απάτη αξίας 1.3 δισεκατομμυρίων μπατ, συνελήφθη στην επαρχία Nakhon Ratchasima, βορειοανατολική Ταϊλάνδη στις 3 Ιουνίου.

Πάνω από 3,531 Ταϊλανδοί υπέβαλαν καταγγελίες στην αστυνομία ισχυριζόμενοι ότι εξαπατήθηκαν από την εταιρεία Concept Series Limited, η οποία τους παρέσυρε να επενδύσουν στη μίσθωση χώρου αποθήκευσης στο cloud.

Η εταιρεία προσέφερε αποδόσεις στους επενδυτές με υψηλότερα επιτόκια από τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ως αποτέλεσμα, τα θύματα επένδυσαν περίπου 1.3 δισεκατομμύρια μπατ στην επιχείρηση και συνειδητοποίησαν ότι είχαν πέσει θύματα ενός συστήματος πυραμίδας μόνο αφού η εταιρεία απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχεθείσες αποδόσεις της.

Σε απάντηση στις καταγγελίες των θυμάτων, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κρύφτηκαν και απέφυγαν τη σύλληψη από τις 3 Μαΐου 2022, μέχρι τις 3 Ιουνίου, όταν η αστυνομία μπόρεσε τελικά να συλλάβει τον κύριο ύποπτο που ήταν πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, την κυρία Pattana Duangchana.

Ο 69χρονος ύποπτος συνελήφθη σε κέντρο διαλογισμού στην επαρχία Nakhon Ratchasima, βορειοανατολική Ταϊλάνδη. Ήταν βουδίστρια καλόγρια.

Η κυρία Pattana κατηγορήθηκε για συνωμοσία με άλλους για εξαπάτηση ανθρώπων, συνωμοσία για τη λήψη δανείων με δόλια μέσα από ανθρώπους και συνωμοσία για εισαγωγή παραμορφωμένων ή παραποιημένων δεδομένων υπολογιστή στο σύστημα υπολογιστών.

Κατά την αρχική ανάκριση, η κυρία Pattana αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς υποστηρίζοντας ότι ήταν αρχικά δασκάλα γυμνασίου. Μετά τη συνταξιοδότησή της, επέτρεψε στον γιο της να χρησιμοποιήσει το όνομά της ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην εν λόγω εταιρεία, χωρίς να γνωρίζει τις λειτουργίες της εταιρείας ή οποιαδήποτε άλλη ανάμειξη. Στη συνέχεια έγινε βουδίστρια μοναχή μετά τη συνταξιοδότησή της.

Η ύποπτη υποβάλλεται σε νομική διαδικασία με την αστυνομία να εξετάζει τους ισχυρισμούς της.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.