Ο ειλικρινής πρώην βουλευτής από το κόμμα Move Forward προτείνει να ακυρωθεί η απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ στις θρησκευτικές διακοπές

ΦΩΤΟ: Σημείο εργασίας

Εθνική -

Η κυρία Amornrat Chokpamitkul, πρώην βουλευτής του Κόμματος Move Forward, δημοσίευσε τις απόψεις της στο Facebook δηλώνοντας ότι η Ταϊλάνδη πρέπει να ακυρώσει την απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ στις θρησκευτικές γιορτές λόγω της έλλειψης εύλογων λόγων, σύμφωνα με αυτήν.

Παρείχε τρεις λόγους για να υποστηρίξει τις απόψεις της ως εξής:

  1. Υπάρχουν ήδη άλλα μέτρα για τον έλεγχο της κατανάλωσης αλκοόλ αυτήν την ημέρα, όπως ο έλεγχος και η παρακολούθηση των επιπέδων αλκοόλ των οδηγών.
  2. Η κοινωνία της Ταϊλάνδης δεν αποτελείται αποκλειστικά από Βουδιστές. Οι Ταϊλανδοί έχουν θρησκευτική ελευθερία να ασκούν διάφορες θρησκείες. Επίσης, πολλοί τουρίστες επηρεάζονται από τις απαγορεύσεις και δεν είναι θρησκευόμενοι.
  3. Αυτή η πρακτική σχεδόν δεν εφαρμόζεται σε άλλες βουδιστικές χώρες.

Η Ημέρα Βεσάκ ή Ημέρα Βισάχα Μπούτσα είναι μια σημαντική ημέρα στον Βουδισμό, η οποία έλαβε χώρα στις 3 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως όλες οι θρησκευτικές εορτές, η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που παραβιάζουν αυτήν την απαγόρευση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή πρόστιμο 10,000 μπατ σύμφωνα με την ενότητα 39 του νόμου περί ελέγχου του αλκοόλ. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για τις χονδρικές όσο και τις λιανικές πωλήσεις όλων των τύπων αλκοολούχων ποτών σε ολόκληρο το βασίλειο.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι παλαιότερα υπήρχε μια εξαίρεση στην απαγόρευση του αλκοόλ για τους τουρίστες στα ξενοδοχεία, αλλά αυτή καταργήθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Prayut Chan-O-Cha.

Οι ημέρες απαγόρευσης του αλκοόλ ισχύουν για σχεδόν πενήντα χρόνια ως νόμος, σημειώνει το TPN, αλλά καθώς η Ταϊλάνδη αυξάνει τον τουρισμό και τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, οι απαγορεύσεις, που έκλεισαν τον δημοφιλή τομέα ψυχαγωγίας των χωρών, έχουν γίνει πιο αμφιλεγόμενες και πάντα προσελκύουν πολλά παράπονα από επισκέπτες, ειδικά εκείνους μόνο στην Ταϊλάνδη για λίγες μέρες σε διακοπές.

Τι νομίζετε; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.