Medical Bytes, Ταϊλάνδη: Υπάρχει καλή προστασία του Σαμαρείτη στην Ταϊλάνδη;

Medical Bytes, Ταϊλάνδη Νο 6: Υπάρχει καλή προστασία Σαμαρείτιδας στην Ταϊλάνδη;

Αρχική δημοσίευση 27th Φεβ, 2020. Αναδημοσίευση με άδεια στις 3 Ιουνίου 2023.

1. Ένας αδιάφορος πρωινός καπουτσίνο στις 10.00 π.μ. στην Πατάγια διέκοψε ξαφνικά η γυναίκα μου. «Έγινε ατύχημα». Έτρεξα μέχρι τη διασταύρωση Soi Buakhao, Pattaya Sai Song, όπου μια μικτή ομάδα Farangs και Thais είχε συγκεντρωθεί γύρω από ένα φτωχό θύμα Farang που βρισκόταν στο δρόμο.

2. Ο 78χρονος Ιρλανδός ομογενής ήταν κατάκοιτος στην άσφαλτο στη μέση της διασταύρωσης, μιας από τις πιο πολυσύχναστες και βρώμικες στην Πατάγια, όπου η δυσοσμία της Ασίας είναι ποτέ παρούσα. Μόλις έφτασα στο κέντρο του πλήθους, ρώτησα το όνομά του, μου απάντησε. στην Πατάγια το όνομά μου είναι Ιρλανδός! Τον χτυπούσε αυτοκίνητο που τον έσπρωξε από το μηχανάκι του. Δεν φορούσε κράνος. Η εξέταση του λαιμού του ήταν εντάξει και είχε εκούσιες κινήσεις στα χέρια και το αριστερό του πόδι. Εκείνη τη στιγμή έφτασε ένας αστυνομικός. Παρά τις διαμαρτυρίες της συζύγου μου ότι ήμουν γιατρός, μας είπαν να μείνουμε πίσω και να περιμένουμε τις νοσοκόμες έκτακτης ανάγκης που είχαν κληθεί να παρευρεθούν από το Δημόσιο Νοσοκομείο της Πατάγια που βρισκόταν μόλις ένα τετράγωνο μακριά. Καθώς το πλήθος μετακινήθηκε προς τα πίσω, το δεξί πόδι του Irish έγινε ορατό στον αξιωματικό. Ο Irish είχε υποστεί ρήξη πίσω από το δεξί του γόνατο και κάτω από το εσωτερικό της γάμπας στον αστράγαλό του, όπου ήταν ενσωματωμένος ο καθρέφτης που προκάλεσε τη ρήξη. Λίγο σοκαρισμένος, ο αστυνομικός προχώρησε για να κατευθύνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

3. Η γυναίκα μου με προειδοποίησε να μην επέμβω. Ένας Ταϊλανδός στο πλήθος είχε βγάλει τη ζώνη του και ήταν έτοιμος να την τυλίξει σφιχτά γύρω από τον μηρό του Ιρλανδού. τον σταμάτησα. Στη συνέχεια αφαίρεσα τον καθρέφτη και τοποθέτησα το μηχανάκι που παγίδευσε το πόδι του. Η σάρκα του ήταν σχισμένη και οι μύες της γάμπας του αποκαλύφθηκαν, όπως και το οστό του αστράγαλου. Ενώ περιμέναμε τις νοσοκόμες, ο διευθυντής από το Witherspoons έτρεξε στο ατύχημα με ένα σχοινί, επίσης για να σταματήσει την αιμορραγία. Της συμβούλεψα να μην του δένει το πόδι. Ακόμα δεν υπάρχουν νοσοκόμες. Ο Ιρλανδός βρισκόταν στην άσφαλτο για 45 λεπτά με ακάλυπτη πληγή. Η θερμοκρασία ανέβαινε, όπως και η ζέστη στο δρόμο.

4. Τελικά οι δύο «νοσοκόμες έκτακτης ανάγκης» έκαναν μια βόλτα στη γωνία, έριξαν μια σύντομη ματιά στο πόδι του και μετά έστρεψαν την προσοχή τους στον λαιμό του, με τη μία να κρατά το κεφάλι του σε θέση στήριξης. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η σύζυγός μου τους ενημέρωσε, στα ταϊλανδικά, ότι δεν υπήρξε τυχαία βλάβη στην αυχενική του σπονδυλική στήλη. Η άλλη νοσοκόμα κάλεσε ασθενοφόρο. Μετά από 15 λεπτά περίπου οι νοσοκόμες έφυγαν, φαινομενικά επειδή δεν ήξεραν αγγλικά και δεν είχαν ιατρικό εξοπλισμό, κάτι που δεν είχαν. Αγνοώντας την εξελισσόμενη κρίση, ο αστυνομικός παρέμεινε απασχολημένος με την κίνηση.

5. Κάλεσα για επιδέσμους. Ήταν πλέον επιτακτική ανάγκη να αφαιρέσουμε το Irish από την καυτή άσφαλτο. Του έντυσα την πληγή και τέσσερις από εμάς τον μεταφέραμε στη σκιά πάνω από το μονοπάτι, έξω από το τοπικό 7/11. Η γυναίκα μου έβαλε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι του σε μια προσπάθεια να τον κάνει πιο άνετο. Περιμέναμε το ασθενοφόρο, το οποίο κράτησε μια αιωνιότητα, 30 λεπτά. Ο αστυνομικός δεν είπε τίποτα καθώς συνέχισε να κατευθύνει την κυκλοφορία.

6. Βλέποντας ότι ο Ιρλανδός ήταν Φαράνγκ, ο Αξιωματικός του Ασθενοφόρου αρνήθηκε να τον μεταφέρει στο Δημόσιο Νοσοκομείο, μόλις 150 μέτρα κάτω από το δρόμο. Αντίθετα, κάλεσε την Ιδιωτική Νοσοκομειακή Υπηρεσία για να στείλει ασθενοφόρο

7. 1 ώρα αργότερα έφτασε το ιδιωτικό ασθενοφόρο. Στο μεσοδιάστημα έφτασε η γυναίκα του Ιρλανδού. Δεν είχε ιδιωτική ασφάλιση και το εκτιμώμενο κόστος για τη θεραπεία του ήταν 600,000 δις. Καθώς το ασθενοφόρο έφευγε, αναρωτήθηκα αν ο Ιρλανδός θα επιζούσε από αυτή τη δοκιμασία. Η ταλαιπωρία του ήταν εμφανής, η πληγή του είχε μείνει εκτεθειμένη σε βρώμικες συνθήκες και βρισκόταν στην άσφαλτο για πάρα πολύ καιρό. Ευτυχώς, ο μηρός του δεν είχε απολινωθεί. Δεν υπήρχε αρτηριακή αιμορραγία, μόνο φλεβική στύση από τη σχισμένη σάρκα. Επομένως, δεν υπήρχε ανάγκη για απολίνωση για να σταματήσει η αρτηριακή αιμορραγία. Λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα, εάν ο μηρός του είχε απολινωθεί, μπορεί να έχασε αυτό το πόδι.

8. Αυτό το περιστατικό με ώθησε να γίνω εθελοντής Βασιλικός Αστυνομικός της Ταϊλάνδης. Σε αυτόν τον ρόλο, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, έχω την εξουσία να ενεργώ. Όμως, για να προστατεύσω τα συμφέροντά μου, μου συμβούλεψαν να βιντεοσκοπήσω όλες τις παρεμβάσεις. Όταν εμπλέκονται οι Farangs, οι Ταϊλανδοί έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν τις πιο εξωφρενικές απόψεις για τα ατυχήματα. Και, δεν υπάρχει καλή προστασία Σαμαρείτιδας στην Ταϊλάνδη.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε αρχικά από τον Doc Martyn για το Buriram Medical Club. Οι δηλώσεις και οι απόψεις του είναι εξ ολοκλήρου δικές του.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/