Οι βασιλικοί της Ταϊλάνδης συγκεντρώνονται στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ζητούν από τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στην πολιτική της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Kapook

Εθνική -

Μια ομάδα βασιλικών της Ταϊλάνδης συγκεντρώθηκε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ χθες, 24 Μαΐου, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στην πολιτική της Ταϊλάνδης και να υπονομεύουν τον θεσμό της μοναρχίας της χώρας, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η διαμαρτυρία ακολούθησε αναφορές από ταϊλανδικά συντηρητικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία υποστήριζαν συνεχώς ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) είχε παρέμβει στις εκλογές της Ταϊλάνδης στις 14 Μαΐου για να εξασφαλίσει την εγκατάσταση του Κόμματος Move Forward-το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές-στην κυβέρνηση.

Ως απόδειξη υποτιθέμενης παρέμβασης, οι διαδηλωτές ανέφεραν το «κάλεσμα» του πρεσβευτή των ΗΠΑ Robert Godec προς την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να δημοσιοποιήσει αμέσως τα εκλογικά αποτελέσματα, την οποία έγραψε την επομένη των εκλογών.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ έγραψε: «Χθες, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην ψηφοφορία σε ολόκληρο το Βασίλειο της Ταϊλάνδης – ως παρατηρητές εκλογών, εργαζόμενοι στις δημοσκοπήσεις, μέλη των μέσων ενημέρωσης, υποψήφιοι και, το πιο σημαντικό, ψηφοφόροι. Ως μακροχρόνιος φίλος και σύμμαχος της Ταϊλάνδης, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στα τελικά αποτελέσματα».

Σε απάντηση στο αίτημα, ο Godec συναντήθηκε με τους διαδηλωτές αυτοπροσώπως για να αποδεχτεί την καταγγελία τους χθες. Στη συνέχεια έγραψε στο Twitter: «Τους ευχαρίστησα (τους διαδηλωτές) που ήρθαν και επανέλαβα ότι οι ΗΠΑ σέβονται τον θεσμό της ταϊλανδικής μοναρχίας και τη μεγάλη εκτίμηση στην οποία οι Ταϊλανδοί τρέφουν τη βασιλική οικογένεια».

Και συνέχισε: «Τόνισα ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν ένα προτιμώμενο αποτέλεσμα στις εκλογές και δεν υποστηρίζουν κόμμα ή υποψήφιο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση που προκύπτει από τη δημοκρατική διαδικασία της Ταϊλάνδης. Μόνο ο λαός της Ταϊλάνδης πρέπει να επιλέξει ποιος τον κυβερνά».


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.