Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα των γενικών εκλογών στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη -

Η Ταϊλανδική Εκλογική Επιτροπή (EC) δημοσίευσε επίσημα τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών την Πέμπτη (25 Μαΐου).

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Η αρχηγός του κόμματος The Move Forward, Pita Limjaroenrat, 42 ετών, τη Δευτέρα (15 Μαΐουth) κήρυξε νίκη μετά τη δημοσιοποίηση της ανεπίσημης καταμέτρησης των ψήφων για τις γενικές εκλογές της Ταϊλάνδης από την Εκλογική Επιτροπή (EC).

Τώρα για την ενημέρωση:

Το Κόμμα Move Forward κέρδισε 14,738,851 εκατομμύρια ψήφους για τη λίστα του κόμματος με 39 μέλη του κοινοβουλίου με λίστα κομμάτων και 112 από τις 400 έδρες βουλευτών εκλογικής περιφέρειας. Έχουν συνολικά 151 βουλευτικές έδρες.

Το Pheu Thai Party είχε 10,962,522 εκατομμύρια ψήφους για τη λίστα των κομμάτων με 29 μέλη του κοινοβουλίου με λίστα κομμάτων και 112 έδρες βουλευτών. Έχουν συνολικά 141 βουλευτικές έδρες.

Το Κόμμα Bhumjaithai είχε 1,138,202 εκατομμύρια ψήφους για τη λίστα του κόμματος με 3 μέλη του κοινοβουλίου με λίστα κόμματος και 68 έδρες βουλευτών. Έχουν συνολικά 71 βουλευτικές έδρες.

Συνολικά 39,514,964 Ταϊλανδοί συμμετείχαν στις εκλογές από 52,195,920 Ταϊλανδούς που έχουν δικαίωμα ψήφου που είναι 75.71 τοις εκατό, ρεκόρ, ανέφερε η Εκλογική Επιτροπή.

Τα επόμενα βήματα θα δουν κάθε βουλευτή να πιστοποιείται από την Εκλογική Επιτροπή και να ελέγχεται η τελική γραφειοκρατία πριν προχωρήσει στην επιλογή του προέδρου της Βουλής και στην ψηφοφορία της Γερουσίας και της Βουλής για τον νέο Πρωθυπουργό.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, μόλις η εκλογή και η πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του βουλευτή είναι στη Βασιλική Εφημερίδα, το νέο κοινοβούλιο θα συνεδριάσει εντός 15 ημερών για να ψηφίσει για νέο πρόεδρο και, στη συνέχεια, θα ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την ψηφοφορία του πρωθυπουργού.

Αν και οι γενικές εκλογές της Ταϊλάνδης οδήγησαν σε μια ηρωική νίκη για το Κόμμα Move Forward, η προσπάθειά τους να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη αφού ορισμένα μέλη της άνω βουλής (Γερουσία) κατέστησαν σαφές ότι δεν θα ψηφίσουν για την πρωθυπουργία του κόμματος υποψήφιος ως ο 30ός πρωθυπουργός της χώρας.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.