Ταϊλανδοί πωλητές κάνναβης δίνουν γνώμες σχετικά με την πρόταση της νέας κυβέρνησης για επαναπροσδιορισμό της κάνναβης ως ναρκωτικού

ΦΩΤΟ: Naewna

Εθνική -

Οι Ταϊλανδοί πωλητές κάνναβης εξέφρασαν τις σκέψεις τους σχετικά με το σχέδιο του συνασπισμού υπό την ηγεσία του Κόμματος Move Forward να ρυθμίσει και να επαναπροσδιορίσει την κάνναβη ως ναρκωτικό.

In ρήτρα 17 του Μνημονίου Συνεννόησης (MOU), η ηγέτης του Move Forward, Pita Limjaroenrat, η οποία ηγείται επίσης του συνασπισμού που είναι πιθανό να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, δήλωσε την επιστροφή της μαριχουάνας στον κατάλογο ελεγχόμενων ναρκωτικών, με κανονισμούς για την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της ιατρικά οφέλη από τη χρήση μαριχουάνας.

Αυτό προκάλεσε αντικρουόμενες σκέψεις στην κοινωνία της Ταϊλάνδης σχετικά με τη σαφήνεια του νομικού καθεστώτος του φυτού. Κάποιοι από τους εκτιμώμενους χιλιάδες επιχειρηματίες καταστημάτων κάνναβης στην Ταϊλάνδη αρέσουν Nadgan@Pattaya βγήκε για να εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση δηλώνοντας ότι η μαριχουάνα έχει περισσότερα οφέλη παρά μειονεκτήματα.

Είπε ότι η μαριχουάνα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα φυτό που μπορεί να τονώσει την οικονομία. Το αν οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για ψυχαγωγικό ή ιατρικό σκοπό θα πρέπει να θεωρείται διαφορετικό θέμα.

Όσον αφορά τα αδειοδοτημένα καταστήματα που είναι ήδη εξουσιοδοτημένα να πωλούν μαριχουάνα και έχουν κάνει σημαντικές οικονομικές επενδύσεις, θα πρέπει να τους επιτραπεί να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Nadgan@Pattaya. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις δεν είναι ακόμη σαφείς και ανέμενε ότι θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις μόλις δημιουργηθεί η κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, ένας άγνωστος έμπορος λιανικής μαριχουάνας στην επαρχία Nonthaburi έδωσε συνέντευξη στο Matichon σχετικά με την πρόταση να αντιστραφεί το τρέχον αποποινικοποιημένο καθεστώς της μαριχουάνας.

Είπε ότι είχε επενδύσει περίπου 800,000 μπατ για να ανοίξει ένα κατάστημα κάνναβης και είχε ήδη ανακτηθεί πλήρως. Οι μέσες ημερήσιες πωλήσεις τότε ήταν περίπου 17,000-18,000 μπατ. Ο λιανοπωλητής χρησιμοποίησε τα υπόλοιπα κέρδη για να επανεπενδύσει στην αποθήκευση του καταστήματός του.

Ωστόσο, τους τελευταίους δύο μήνες, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε περίπου 4,000-5,000 μπατ την ημέρα. Παρατήρησε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στον αυξημένο αριθμό ατόμων που ταξιδεύουν σε άλλες επαρχίες κατά την περίοδο των διακοπών του Απριλίου. Τον Μάιο, σημειώθηκε αύξηση των ατόμων που επέστρεψαν στα σπίτια τους λόγω των γενικών εκλογών.

«Αυτό δείχνει ότι η επιχείρηση μαριχουάνας δεν έχει υψηλές πωλήσεις επειδή υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές», είπε ο λιανοπωλητής.

Ανέφερε επίσης ότι θα ήταν δύσκολο για τη μαριχουάνα να γίνει ξανά εντελώς παράνομη, επειδή μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού της Ταϊλάνδης χρησιμοποιεί μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς και εκατομμύρια Ταϊλανδοί καλλιεργούν τώρα φυτά στο σπίτι.

Εάν γίνει ξανά ελεγχόμενη ουσία, θα επηρεάσει όσους βασίζονται σε αυτήν για ιατρικές παθήσεις, όπως τα παιδιά με επιληψία που χρειάζονται λάδι CBD, είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Επιπλέον, εάν οι κανόνες γίνονταν ίδιοι με αυτούς πριν από την αποποινικοποίηση, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν αμέσως να θεωρηθούν εγκληματίες ακόμη και για ένα μόνο φυτό στο σπίτι τους.

Υπήρξαν επίσης πολλές ανησυχίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει το TPN media, σχετικά με πιθανή παρενόχληση τουριστών και κατοίκων για έστω και μία μόνο άρθρωση ή μια μικρή ποσότητα μαριχουάνας εάν γίνει και πάλι εγκληματική μαζί με ανησυχίες για διαφθορά της αστυνομίας παρόμοια με το άτμισμα.

Συμπερασματικά, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μαριχουάνας συνεχίζουν να παροτρύνουν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να μην απαγορεύσει ξανά το φυτό και να σπαταλήσει πολύτιμους πόρους επιβολής του νόμου φυλακίζοντας ανθρώπους ή υποβάλλοντας δικαστικές διαδικασίες για την κάνναβη.

Μια πρόταση από οργανώσεις κάνναβης της Pattaya ήταν να υιοθετήσουν μια πρόταση χωροθέτησης ζωνών στην οποία ορισμένες περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες και με εκατοντάδες καταστήματα μαριχουάνας, όπως η Pattaya, θα επιτρέπονται εξαιρέσεις ή θα χαρακτηρίζονται ως περιοχές κάνναβης, όπως οι τρέχουσες ζώνες ψυχαγωγίας, με τις κατάλληλες άδειες.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι η ηγέτης του Κόμματος Move Forward Pita Limjaroenrat έχει δηλώσει ότι η ρύθμιση της κάνναβης ως ναρκωτικού δεν σημαίνει ότι θα απαγορευόταν εντελώς και θα γινόταν απλώς «προσωρινά» για να θεσπιστούν περαιτέρω κανόνες και κανονισμοί και να μιλήσει στους ανθρώπους για το τι θέλουν όσον αφορά την κάνναβη.

Ωστόσο, ορισμένοι πολύ εξέχοντες ακτιβιστές κατά της κάνναβης ζήτησαν να κλείσουν όλα τα ιατρεία σε όλη τη χώρα και είπαν ότι η πρόταση του Move Forward να επιτραπεί στα τρέχοντα αδειοδοτημένα καταστήματα μαριχουάνας να παραμείνουν ανοιχτά εάν ακολουθούν τους κανόνες, ακόμη και αν η κάνναβη είναι πάλι ναρκωτικό, είναι απαράδεκτη. Ο πιο σημαντικός μεταξύ αυτών των πληροφοριοδοτών είναι ο πρώην πολιτικός και πρώην ιδιοκτήτης μασάζ σαπουνιού Chuwit, όπως φαίνεται εδώ.

Ανεξάρτητα, το καθεστώς της κάνναβης θα παραμείνει ως έχει χωρίς κανονισμούς, ενώ η νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα προχωρήσει σε διαδικασίες για να σχηματιστεί, οι οποίες θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μήνες και πιθανότατα άλλοι τρεις για να αρχίσει η ψήφιση ή η αλλαγή νόμων.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.