Οι επιχειρηματικοί τομείς της Πατάγια προτρέπουν τη νέα κυβέρνηση να επιταχύνει την κατασκευή του αεροδρομίου U-Tapao

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Kaosod Online

Πατάγια -

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Πατάγια (PBTA) κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της υπόλοιπης κατασκευής του Διεθνούς Αεροδρομίου U-Tapao για να διευκολύνει τους ξένους και εγχώριους ταξιδιώτες.

Ο πρόεδρος της PBTA κ. Boonanan Pattanasin παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δηλώνοντας ότι ήθελε η νέα κυβέρνηση να επισπεύσει την πλήρη εμπορική λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου U-Tapao-Pattaya, ώστε να διασφαλίσει ότι λειτουργεί με την πλήρη δυναμικότητά του για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες μεταφορικές απαιτήσεις του διεθνείς και εγχώριοι τουρίστες, που ταξιδεύουν μέσα και γύρω από τις επαρχίες Rayong και Chanthaburi, καθώς και την Pattaya.

Όσον αφορά τις εργασιακές πολιτικές, ο κ. Boonanan είπε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην εξεύρεση τρόπων αναπλήρωσης του εργατικού δυναμικού που σχετίζεται με τον τουρισμό σε τουριστικές επαρχίες σε όλη τη χώρα. Αυτό έγινε για να λυθεί η συνεχιζόμενη έλλειψη εργαζομένων που προκαλείται από την πανδημία COVID-19.

Από την άμβλυνση της παγκόσμιας επιδημίας, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων που σχετίζονται με τον τουρισμό δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στην εργασία τους αφού επέστρεψαν στις πόλεις τους. Αυτό οδήγησε σε έλλειψη εργατικού δυναμικού, ιδιαίτερα έμπειρων εργαζομένων, δήλωσε ο κ. Boonanan.

Για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που υποφέρουν από το παραπάνω ζήτημα, ο πρόεδρος της PBTA ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση να ιδρύσει ένα ταμείο αποζημίωσης για να υποστηρίξει ειδικά τους εργαζόμενους στον τουρισμό σε περιπτώσεις μελλοντικών κρουσμάτων.

Ο κ. Boonanan δήλωσε επίσης ότι το νέο σύνολο των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων (Βουλευτές) θα πρέπει να επισκέπτεται τακτικά περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα για να λαμβάνει απευθείας καταγγελίες. Θα πρέπει επίσης να βοηθήσουν την κεντρική κυβέρνηση να διορθώσει γρήγορα τις ψευδείς ειδήσεις που είναι επιβλαβείς για τον τουρισμό, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της PBTA αναφέρθηκε ψεύτικη κλοπή οργάνων ειδήσεις που κυκλοφόρησαν μεταξύ Κινέζων τουριστών που ταξίδευαν στην Ταϊλάνδη τον Μάρτιο του 2023.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.