Το Pattaya Cricket Club επιστρέφει στο σπίτι του με τους επιλαχόντες του Κυπέλλου στην BCL Division A Τελικός ενάντια στην Bangkok CC

Ο τελικός παίχτηκε σε μια εξαιρετικά ζεστή μέρα στο γήπεδο του Ασιατικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στο Pathum Thani την Κυριακή 21 Μαΐου. Η ομάδα είχε παίξει δύο φορές μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της σεζόν με τιμητικές διακρίσεις.

Δυστυχώς, το έδαφος δεν είχε προετοιμαστεί για τον τελικό. Το γρασίδι δεν είχε κοπεί για αρκετό καιρό και η δυνατή βροχόπτωση είχε κάνει την έξοδο εξαιρετικά αργή. Αν και ήταν το ίδιο και για τις δύο ομάδες, δεν ήταν κατάλληλο για τελικό. Οι μεγάλοι χτυπητές θα τα πήγαιναν καλύτερα καθώς η εναέρια διαδρομή ήταν πιθανό να δώσει περισσότερες διαδρομές αλλά με υψηλότερο κίνδυνο. Τα 4 κατά μήκος του εδάφους θα ήταν ελλιπή και πολλά από τα 2 σήμαιναν κουρασμένα και ιδρωμένα σώματα στη ζέστη.

Ο Abijit Kulkarni και ο Wez Masterton πραγματοποίησαν την εκτίναξη κάτω από τα άγρυπνα μάτια των διαιτητών Robin John και Sanjeev Jeya. Ο Wez έχασε ξανά και του ζητήθηκε να κάνει μπολ πρώτο, που ήταν η προτιμώμενη επιλογή του. Αυτό επέτρεψε στο PCC να έχει έναν ξεκάθαρο στόχο για να στοχεύσει, αλλά έδωσε στο BCC την ευελιξία να προσαρμόσει την επίθεσή του με τους 7 σφαιριστές του.

Το BCC άνοιξε με τον πανίσχυρο Wayne Atkinson και τον μικρότερο Pravin Dagle που δημιούργησε στον Ryan Driver κάποια προβλήματα με την προσαρμογή του μήκους του σε αυτούς τους πολύ διαφορετικού μεγέθους batsmen. Τα 10 runs από το πρώτο over ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο για τον Ryan, αλλά έγινε πολύ συχνό την ημέρα που ο Wayne του έκανε τη θεραπεία.

Ο Rabpreet Singh ήταν λίγο πιο τακτοποιημένος για τα δύο πρώτα του όβερ, αλλά ο Wayne και ο Pravin σκόραραν 9 ανά over. Ο Πράβιν παραλίγο να πέσει στο 5ο όβερ όταν ένα μεγάλο χτύπημα στο μακρινό εκτός ορίου δεν εκτιμήθηκε σωστά από τον Λουκ, ο οποίος μπήκε πολύ μακριά και δεν μπόρεσε να επιστρέψει. Ωστόσο, ο Pravin κράτησε το ίδιο over όταν ένα cover drive πήγε κατευθείαν στους Reds Liddel και ο Pravin έφυγε για το 21 και το σκορ στο 36 για 1 στο 5ο over. Ο Vishal Pattkar πήρε το τσάκισμα, ενώ ο Steve Christie (Crunch) έκανε την περιστροφή του αριστερού του βραχίονα.

Αυτό επιβράδυνε τον ρυθμό τρεξίματος καθώς υπήρχε κάποια στροφή στο wicket. Ο Γουέιν συνέχισε να χτυπάει τον Ράιαν που τερμάτισε με 5 over, 45 για 1 και τις χειρότερες φιγούρες του της σεζόν. Ο Crunch έστειλε στον Vishal pack για 4 όταν χτύπησε τα κούτσουρα στο τρίτο του over και το BCC ήταν 67 για 2 στο 10ο over. Ο Andy Emery πήρε τη σκυτάλη από τον Ryan και είχε άμεση επιτυχία όταν ο νεοαφιχθέντος Manish Argawal (χωρίς να σημειωθεί για την ταχύτητά του), εξαντλήθηκε εξαιρετικά από ένα άμεσο χτύπημα του Habby Singh στο επιπλέον κάλυμμα για 2. 70 για 3 στο 11ο over.

Τα wickets στέγνωσαν για το PCC καθώς το BCC διατήρησε σταθερά 6 runs ανά over για τα επόμενα 10 over από τους Crunch, Andy και Habby Singh. Ο Γουέιν μάζεψε τον Άντι για μερικά όρια, αλλά ο Κραντς κράτησε τα πράγματα σφιχτά με 5 όβερ 20 για 1. Ο Captain Abijit είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Manish και πρόσθετε μονά για να περιστρέψει το χτύπημα στον Wayne που χτυπούσε πολύ καλά και δεν έδινε τίποτα. Ο Trevor Moolman, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα wicket keeping από τον Wez, παρατήρησε τον Abijit να περιπλανιέται έξω από την πτυχή του και τον σκόπευσε έξυπνα για 16 λεπτά από το μπόουλινγκ του Habby. 128 για 4 στο 20ο over.

Ο Habby και ο Rabpreet έκαναν μπούλινγκ στα πέντε τελευταία over και ήταν ο Rapreet που είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία. Ο Subrotu Gosh πήγε πρώτος όταν έχασε το κοτσάνι του για 3 στα 131 στα 5. Ο Kanchan Shastri μπήκε για ένα γρήγορο 13 τρεξίματα, συμπεριλαμβανομένου ενός σπάνιου 6 από το Rapreet, αλλά έμεινε έξω από μια υπέροχη βολή από τον Ryan σε μακρινή απόσταση, κατευθείαν στο Rapreet στο τα κούτσουρα και 148 για 6 στο 23ο over. Ο Nivedan Kumar χτύπησε τον Habby για 10 στο προτελευταίο, ενώ ο Rapreet τον απομάκρυνε χωρίς να προσθέσει στο σκορ του, πιάστηκε από τους Reds και ο Wayne ολοκλήρωσε τα innings στο 80 not out. Το 166 για το 7 ήταν ένα υπερασπίσιμο σύνολο καθώς και ένα κυνηγητό. Οι πρώτοι ροπαλοφόροι του PCC θα πρέπει να δώσουν καλά ροπάλου για να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα.

Ο Wez και ο Ryan ξεκίνησαν το κυνηγητό για το PCC, ενώ οι Nivedan και Kanchan έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σταματήσουν τις αηδίες τους και δυστυχώς για το PCC ήταν οι σφαιριστές που κέρδισαν τη μάχη. Ο Γουεζ εκτίμησε λάθος τη γραμμή της μπάλας από τη Νιβεντάν και η μπάλα βρήκε γάντια του Άμπιτζιτς για το 4 στο πρώτο over. Δεν είναι καλή αρχή. Ο Λουκ πήρε το τσάκισμα, αλλά μπορούσε μόνο να παρακολουθήσει καθώς ο Ράιαν έστρεψε μια μπάλα από τον Καντσάν από το ισχίο του στον Σούντερ Κρισνασάρι που κρύβεται στο βαθύ γλίστρημα του ποδιού με μια πολύ καλή σύλληψη κατάδυσης.

Έφυγε για 4 και το PCC θα μπορούσε να έχει πρόβλημα στα 14 για 2 από 2 όβερ. Ο Λουκ πήρε το μανδύα και χτύπησε σαν άντρας που προσπαθούσε να σώσει την ομάδα του με πολλά σύνορα διαδοχικά, κυρίως από το Nivedan. Είχε λίγη τύχη όταν ο Manish τον έριξε στο 6ο over όταν ήταν στο 39ο, αλλά λίγο καιρό μετά ο Luke πήρε προβάδισμα και ο Nivedan τον έπιασε στο πόντο από το δεύτερο over του Sounder για 45. 63 για 3 στο 8ο over. Ο ρυθμός εκτέλεσης του PCC ήταν καλός, αλλά τα wickets έπρεπε να διατηρηθούν και σε κάποιο βαθμό το πέτυχαν, αν και με κάποια βοήθεια από το BCC καθώς ο Tamim Chowdhary έριξε τον Jainish Parikh. Το BCC άλλαζε συνεχώς την επίθεση του μπόουλινγκ και δυσκόλευε τη διευθέτηση με έναν σφαιριστή και ο ρυθμός τρεξίματος μειώθηκε λίγο, αλλά ο Τρέβορ Μούλμαν πίεζε πολλά μονά.

Ο Σάουντερ χτύπησε ξανά στο 10ο όβερ όταν ο Τζέινις έκανε αιώρηση και αστόχησε, με αποτέλεσμα ένα κούμπωμα από τον Abijit για το 10 και το 70 για το 4. Ο Simon Philbrook έκανε μια σύντομη εμφάνιση που περιελάμβανε ένα 6, αλλά επίσης παραπλανήθηκε από τον Abijit από το μπόουλινγκ του Manish. Τα ποτά καταναλώθηκαν νωρίς με το σκορ να είναι σχεδόν ίσο, αλλά το PCC δυσκολευόταν με 5 χαμένα wickets. Μετά τα ποτά, τα wickets συνέχισαν να πέφτουν και ο απαιτούμενος ρυθμός τρεξίματος αυξήθηκε από το εφικτό 6.5 σε κάτι που δεν μπορούσε να επιτευχθεί.

Μια μικρή αναβίωση υπό την ηγεσία του Trevor τελείωσε όταν ο Abijit άλλαξε τα γάντια του για ένα σημείο spin bowling και χτύπησε τα κούτσουρα του Trevor για 18. Ο Rabpreet που τα πήγαινε καλά με τον Trevor, με γρήγορο τρέξιμο και λίγα όρια από το Sounder ακολούθησε λίγο αργότερα.

Ο Πράβιν τον έπιασε στα μισά του γηπέδου από το Manish για ένα αξιόλογο 19. 118 για 7 στο 21ο over και ο απαιτούμενος ρυθμός τρεξίματος ήταν 12. Ούτε ο Crunch ούτε ο Habby έμειναν για πολύ όσο ο Walter Persaud μπήκε στην επίθεση μπόουλινγκ και ο Abijit μπόουλινγκ Crunch. Ο Άντι Έμερι, που άδικα υποβιβάστηκε από την τάξη, έδωσε λίγη αντίσταση στον Τσάρλι χτυπώντας τον Γουόλτερ για 6 σε μια γρήγορη φωτιά 17, αλλά πιάστηκε από τον Αμπιτζίτ που πήρε το 6ο γκολ της ημέρας – 2 από το μπόουλινγκ, 2 κολοβώματα και 2 αλιεύματα. Οι Reds δεν ήταν εκτός για 4 και οι PCC ήταν όλοι εκτός για 151, νικημένοι με 15 σερί από την καλύτερη ομάδα την ημέρα.

Το PCC χρειαζόταν άλλα 20 τρεξίματα από τα ανοίγματα για να κρατήσει μπροστά από το παιχνίδι, αλλά δεν έπρεπε να γίνει. Ο Wayne τιμήθηκε με το MotM για το υπέροχο 80 not out και το BCC πήρε το Div A Cup για το 2022/23. Μπράβο BCC.

Το PCC θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς του, το Outback Bar, το Magic Bar, το Ayen Bar και το Pattaya Sports Group για την υποστήριξη και τη βοήθειά τους. Εάν υπάρχουν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας και ικανοτήτων εκεί έξω στην περιοχή της Πατάγια που θα ήθελε να ασχοληθεί με το κρίκετ, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας, τη σελίδα μας στο facebook, το Outback Bar (η βάση του PCC) ή επικοινωνήστε με τον Simon Philbrook στο pattayacc.chairman@gmail.com

Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.