Δελτίο Τύπου: "Ο αέρας που αναπνέεις έχει σημασία" Ταϊλάνδη CAN x Plan B Media "Making the Invisible, Visible"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath Online

Στην Ταϊλάνδη, η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία είναι περιορισμένη.

Αυτό συμβαίνει επειδή το PM 2.5 (ή σωματίδια με διάμετρο ή μικρότερη από 2.5 μικρά) είναι ένας αόρατος δολοφόνος. Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνολική παγκόσμια ανασκόπηση, η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να βλάψει κάθε όργανο του σώματος.1 Έρευνα έχει συνδέσει την ατμοσφαιρική ρύπανση ως την αιτία πρόωρου θανάτου για περισσότερους από 50,000 Ταϊλανδούς ετησίως 2 – περισσότεροι από τον συνολικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία Covid-19 στη χώρα.

Οι άνθρωποι στην Ταϊλάνδη πεθαίνουν πολύ νωρίς, κατά μέσο όρο, κατά περίπου 2 χρόνια, επειδή τα εθνικά πρότυπα ποιότητας του αέρα της χώρας είναι κατώτερα των συνιστώμενων οδηγιών του ΠΟΥ. Ο αριθμός για τη Βόρεια Ταϊλάνδη είναι ακόμη πιο τρομερός, με πρόωρο θάνατο περίπου στα 3 χρόνια. 3Β 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μια εκδήλωση διαρθρωτικών ζητημάτων που πηγάζουν από ένα μακροχρόνιο εδραιωμένο και μη βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που δίνει προτεραιότητα στην οικονομική ευημερία έναντι της προστασίας του περιβάλλοντος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Βιώσιμες λύσεις υπάρχουν και έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές χώρες, αποδεικνύοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν περιορίζεται με την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαχείριση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι την ψήφιση μιας καλοφτιαγμένης νομοθεσίας για τον καθαρό αέρα - μια νομοθεσία που αντιμετωπίζει τις βαθύτερες αιτίες αυτής της κρίσης δημόσιας υγείας. 

Τον Ιανουάριο του 2022, το Δίκτυο Καθαρού Αέρα της Ταϊλάνδης (ή Ταϊλάνδη CAN) υπέβαλε στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης σχέδιο νόμου για τον καθαρό αέρα υπό τους πολίτες. Ωστόσο, αυτή η νομοθεσία εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση από τον Πρωθυπουργό για συζήτηση από το κοινοβούλιο. Μια πηγή δημόσιας υποστήριξης είναι ο καταλύτης που λείπει για πραγματική αλλαγή. Όλες οι επιτυχημένες παγκόσμιες μετακινήσεις καθαρού αέρα οδηγήθηκαν από καθημερινούς πολίτες που απαίτησαν συλλογικά την ψήφιση αυτής της σημαντικής νομοθεσίας. Αυτοί οι πολίτες ήταν απλοί άνθρωποι που δεν ήταν πρόθυμοι να δεχτούν την υποβάθμιση της ποιότητας και της μακροζωίας της ζωής τους και των αγαπημένων τους προκαταρκτικό συμπέρασμα και συλλογικά απαίτησε αλλαγές σε επίπεδο πολιτικής. 

Αν και η αλλαγή που βασίζεται σε πολιτικές μπορεί να φαίνεται σαν κάτι που δεν μπορεί να το προσεγγίσουν οι περισσότεροι άνθρωποι, όλοι έχουμε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό,τι νομίζουμε. Η Ταϊλάνδη CAN θέλει να βοηθήσει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Στις 16 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με την Plan B Media Plc., Ltd., το Thailand Clean Air Network θα ξεκινήσει μια καμπάνια βίντεο με τίτλο #TheAirYouBreatheMatters. Αυτή η καμπάνια βίντεο θα προβληθεί σε ψηφιακές οθόνες μεγάλου μεγέθους στην Μπανγκόκ (η οποία περιλαμβάνει Sathorn Road, διασταύρωση Makkasan, Central Ladprao, Urupong Express inbound, Victory Monument Express inbound & outbound, Thewakan & Ratchayothin outbound) και επίσης κυκλοφόρησε σε μια σειρά από οθόνες πολυμέσων και πλατφόρμες Point of Sales (ή POS) σε όλα τα καταστήματα 7-Eleven. Αυτή η διαφημιστική καμπάνια βίντεο θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαΐου.  

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά διοχετεύοντας τις συλλογικές μας φωνές για να υποβάλουμε αίτηση για την ψήφιση του νόμου για τον καθαρό αέρα για την Ταϊλάνδη. Θα χρειαστεί μια έκρηξη δημόσιας υποστήριξης για να πυροδοτήσει την πολιτική βούληση που απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. 

Γίνετε μέρος του αυξανόμενου κινήματος για τη δημιουργία καθαρού αέρα για εσάς και τους αγαπημένους σας, συμμετέχοντας στην εκστρατεία αναφοράς για να υποστηρίξετε την ψήφιση αυτής της σημαντικής νομοθεσίας για τον Καθαρό Αέρα για την Ταϊλάνδη στη διεύθυνση: https://www.ThailandCAN.org 

Καμπάνια βίντεο:   

https://drive.google.com/drive/folders/1XOmea4_2BvbmxvCPeHMV7bJnS4bCM3FE?usp=share_link 

1 https://journal.chestnet.org/article/S0012-3692(18)32722-3/fulltext 

2 https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/abe3ba 

3 https://aqli.epic.uchicago.edu/wp-content/uploads/2022/03/Thailand-FS.pdf

 

Η καμπάνια #TheAirYouBreatheMatters χρηματοδοτείται από το Plan B Media Public Company Limited. _________ΕΝΑ 

Σχετικά με το δίκτυο καθαρού αέρα της Ταϊλάνδης (ή το Thailand CAN) 

Η Thailand CAN είναι μια ομάδα διεπιστημονικών πολιτών που ενώθηκαν για να σχηματίσουν μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν το  πολύπλοκο ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ο όμιλος το επιτυγχάνει αυτό αξιοποιώντας τους διαφορετικούς τομείς τεχνογνωσίας του για να συνδυάσει το  πλούτο γνώσεων από τον ακαδημαϊκό χώρο και εμπειρίες του πραγματικού κόσμου, παράλληλα με ένα καλά συντονισμένο κοινωνικό κίνημα που  λειτουργεί παράλληλα με φορείς χάραξης πολιτικής και φορείς του ιδιωτικού τομέα. Ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της ομάδας Â Η ημερομηνία είναι η σύνταξη και η υποβολή του πρώτου σχεδίου νόμου για τον καθαρό αέρα υπό την καθοδήγηση των πολιτών στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης για  και, ελπίζουμε, ως ψήφιση σε νόμο. 

Σχετικά με το Σχέδιο Β 

Η Plan B Media Public Company Limited είναι ένας πάροχος υπηρεσιών πολυμέσων εκτός σπιτιού με έδρα την Ταϊλάνδη. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στην παροχή διαφημιστικών μέσων παραγωγής, διαφημιστικού χώρου και υπηρεσιών ενοικίασης χρόνου ομιλίας. Η Εταιρεία λειτουργεί σε δύο τομείς: τον τομέα των διαφημιστικών μέσων και τον τομέα του μάρκετινγκ δέσμευσης. Ο τομέας των διαφημιστικών μέσων περιλαμβάνει την παραγωγή διαφημιστικών μέσων, τον διαφημιστικό χώρο και τις υπηρεσίες ενοικίασης χρόνου ομιλίας. Το τμήμα μάρκετινγκ Engagement περιλαμβάνει τη διαχείριση και την ανάπτυξη καλλιτεχνών. Η Εταιρεία κατηγοριοποιείται σε πέντε δραστηριότητες: διεθνής μετάδοση, μαχητικά αθλήματα, ποδόσφαιρο, esports και τρέξιμο. 

_________ΕΝΑ 

Για Περισσότερα 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:  

Ταϊλάνδη Δίκτυο καθαρού αέρα 

Ιστοσελίδα: https://www.ThailandCAN.org 

Facebook: https://www.facebook.com/thailandcleanairnetwork 

YouTube: https://www.youtube.com/@thailandcleanairnetwork 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/thailand-clean-air-network/ 

Instagram: https://instagram.com/thailandcleanairnetwork?igshid=MTIyMzRjYmRlZg==

Email: ThailandCleanAirNetwork@gmail.com

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/