Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Οι πρόωροι ψηφοφόροι συρρέουν στα εκλογικά τμήματα στην Ταϊλάνδη και άλλα 

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 1 Μαΐου 2023, έως Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι ανέφεραν συνολικά ότι 25 πύργοι τσουνάμι σήμανε συναγερμός σε όλη την Ταϊλάνδη ταυτόχρονα, αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκε τσουνάμι.

Το DDPM επιβεβαίωσε ότι οι σειρήνες του τσουνάμι σε αυτούς τους πύργους δεν έχουν υποστεί δυσλειτουργία. Τα σήματα που στάλθηκαν σε αυτούς τους πύργους ήταν από δορυφόρους. Τα σήματα από τους δορυφόρους πρέπει να προωθούνται από τεχνικούς με διπλό κωδικό ασφαλείας. Ωστόσο, δεν είναι σαφές τι πήγε στραβά.

2. Περισσότεροι από 10,000 τουρίστες συμμετέχουν στους 5th Πάρτι για Πανσέληνο φέτος στο νησί Pha Ngan.

Περισσότεροι από 20,000 τουρίστες συμμετείχαν στο 5ο πάρτι της Πανσέληνου του 2023 στο νησί Pha Ngan, το οποίο έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια μπατ.

Happy Full Moon Party, που φαίνεται να γίνεται πιο απασχολημένο κάθε μήνα!

3. Η εξάπλωση του COVID-19 δεν είναι πλέον μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 τη νύχτα στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η πανδημία έχει φθίνουσα τάση με την ανοσία του πληθυσμού να αυξάνεται από εμβολιασμούς και λοιμώξεις, η θνησιμότητα να μειώνεται και η πίεση στα συστήματα υγείας να χαλαρώνει, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

4. Ένα πτώμα παρόμοιο με αυτό ενός ξένου βρέθηκε να επιπλέει κοντά στο νησί Pha Ngan στο Surat Thani.

Η σορός εξακολουθεί να ταυτοποιείται και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται για αλλοδαπό.

5. Οι πρόωροι ψηφοφόροι συρρέουν στα εκλογικά τμήματα στην Ταϊλάνδη.

Οι ουσιαστικές εκλογές είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο όταν η πλειοψηφία του κοινού θα ψηφίσει, στις 14 Μαΐου. Όπως αυτό το Σαββατοκύριακο, η απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ θα ισχύει από τις 6:13 στις 6 Μαΐου έως τις 14:XNUMX στις XNUMX Μαΐου σε εθνικό επίπεδο στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τους εκλογικούς νόμους της Ταϊλάνδης.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.