Οπλοφορείς διαρρήκτες ληστεύουν Κινέζους τουρίστες στην Πατάγια, ένας ύποπτος συνελήφθη

Πατάγια -

Μασκοφόροι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι Κινέζων τουριστών στην Πατάγια ενώ κραδαίνοντας πυροβόλα όπλα και έκλεψαν διάφορα τιμαλφή προτού διαφύγουν. Η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής έναν από τους τρεις υπόπτους.

Η διάρρηξη σπιτιού αναφέρθηκε στην αστυνομία της Πατάγια νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 3 Μαΐου. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στη σκηνή στο χωριό Pattaya Muang Mai, στην υποπεριφέρεια Nongprue, στην περιοχή Banglamung, για να βρουν τρία θύματα από την Κίνα, τον κ. Wang Zhijun, 35 ετών, την κα Lin Xuerui, 27 και τον κ. Gu Junjie, 37 ετών. , σε κατάσταση σοκ στην κατοικία.

Κατά την ανάκριση των θυμάτων, οι αστυνομικοί έμαθαν ότι τρεις μασκοφόροι ληστές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις τους τις λίγες ώρες της 3ης Μαΐου. Κρουνούσαν όπλα, έδεσαν τα χέρια και τα πόδια κάθε θύματος με σύρμα και απείλησαν τα θύματα να παραδώσουν τα υπάρχοντά τους.

Η ληστεία διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και οι ληστές ξεκίνησαν με 170,000 μπατ σε μετρητά, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ένα iPad, τρία ρολόγια χειρός, ένα χρυσό δαχτυλίδι και ένα μαύρο σεντάν Honda City. Επιπλέον, οι δράστες ανάγκασαν τον κ. Wang να μεταφέρει 207,400 μπατ από τον τραπεζικό του λογαριασμό και αφαίρεσαν επίσης τον διακομιστή της κάμερας παρακολούθησης του σπιτιού μαζί τους.

Σύμφωνα με τα θύματα, οι ύποπτοι μιλούσαν ταϊλανδέζικα. Τράπηκαν σε φυγή με ένα μαύρο σεντάν Ford και το κλεμμένο μαύρο σεντάν Honda City του θύματος, αφήνοντας το χωριό του θύματος και στρίβοντας αριστερά στην Jomtien Second Road. Η αστυνομία πίστευε ότι οι ληστές είχαν σχεδιάσει προσεκτικά το έγκλημα εκ των προτέρων.

Η αστυνομία της Πατάγια άρχισε να παρακολουθεί το ίχνος GPS του κλεμμένου οχήματος του θύματος και αργότερα διαπίστωσε ότι είχε εγκαταλειφθεί στο βαθύ δάσος στην πλευρά της οδού Nong Ta Uan στην υποπεριοχή Πονγκ της περιοχής Banglamung, Chonburi. Μετά από έλεγχο, οι δράστες είχαν κάψει και πετάξει το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία πήγε να ερευνήσει μια άλλη τοποθεσία στην υποσυνοικία Khao Mai Kaeo και βρήκε ένα μαύρο φορτηγό Isuzu D-Max που πίστευε ότι ανήκε στους υπόπτους. Οι πινακίδες του είχαν αφαιρεθεί τόσο από μπροστά όσο και από πίσω.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έναν από τους υπόπτους, τον 28χρονο κ. Chai Chanachai, ταϊλανδικής υπηκοότητας. Βρέθηκε κρυμμένος σε ένα δωμάτιο στην υποπεριφέρεια Nern Pra της περιφέρειας Mueang, στην επαρχία Rayong, μαζί με άλλους δύο συνεργούς που φέρεται να πυροβόλησαν τους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο κ. Τσάι ανακρίνεται από την αστυνομία. Οι συνεργοί του που τράπηκαν σε φυγή αναμένεται να συλληφθούν σύντομα, ανέφερε η αστυνομία.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.