Reader Mailbag: Γιατί η Ταϊλάνδη δεν επενδύει περισσότερα στην ηλιακή ενέργεια;

Το παρακάτω είναι ένα mail μας έστειλε ένας αναγνώστης ως απάντηση σε αυτό το άρθρο.

Περιστασιακά δημοσιεύουμε e-mail αναγνωστών, στείλτε μας τις σκέψεις σας στο Editor@ThePattayanews.com.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Γεια στο Pattaya News

Ελπίζω αυτή η απάντηση στο καθημερινό σας ενημερωτικό δελτίο να λειτουργεί. Ξέρω ότι δεν έχετε γράμμα στην ενότητα του συντάκτη (Σημείωση συντάκτη: Κατά καιρούς δημοσιεύουμε επιστολές, σας ευχαριστούμε για τις δικές σας.), αλλά ασκήθηκα να γράφω…
Ως τακτικός επισκέπτης της Πατάγια, είμαι αναγνώστης των Ειδήσεων εδώ και μερικά χρόνια. Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα ειδήσεων για να διατηρείτε επαφή με πράγματα στην Ταϊλάνδη μεταξύ των επισκέψεων.
Απαντώ στο κύριο άρθρο των σημερινών Ειδήσεων σχετικά με τις τιμές του ρεύματος. Εδώ και αρκετό καιρό με εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη φαίνεται να εξαρτάται από ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όταν έχει τόση ηλιοφάνεια για συγκομιδή.
Όταν ταξιδεύω σε μεγάλες πόλεις όπως η Πατάγια ή η Μπανγκόκ, περνώντας μέσα από βιομηχανικές περιοχές με στρέμματα μεταλλικές στέγες σε τεράστια εμπορικά κτίρια, εκπλήσσομαι που δεν υπάρχει ηλιακό πάνελ που να φαίνεται. Περιστασιακά μπορεί να βρεθεί μια συμβολική ανεμογεννήτρια. Η μη παραγωγική γη εκτός μεγάλων αστικών περιοχών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ηλιακά πάρκα. Πολλά ξενοδοχεία και άλλα κτίρια στην Πατάγια θα μπορούσαν να έχουν όχθες ηλιακών συλλεκτών στις στέγες.
Μια προνοητική κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της Ταϊλάνδης και να επενδύσει σε όλες τις μορφές βιώσιμης ενέργειας. Η χώρα βρίσκεται σε καλή θέση για να τερματίσει, ή τουλάχιστον να μειώσει μαζικά, την εξάρτησή της από τα ακριβά ορυκτά καύσιμα που προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και ταυτόχρονα να μειώσει σημαντικά το κόστος.
Συνέχισε την καλή δουλειά
Ανυπομονώ για την επόμενη επίσκεψή μου στην Πατάγια
Μισέλ Γ
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/