Υπάρχουν πολλά να απολαύσετε με τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις του Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  

Η σειρά περιλαμβάνει το διάσημο φεστιβάλ ρουκετών της Βορειοανατολικής Ευρώπης, τις εξωφρενικές παραστάσεις φωτός και ήχου «Vijitr» σε εθνικό επίπεδο, τη ρεγκάτα Samui, τα Phang-nga και τα τρίαθλα Ratchaburi, μουσικά φεστιβάλ και πολλά άλλα.

Ο μήνας Μάιος μπορεί να υπερηφανεύεται για μια συναρπαστική σειρά φεστιβάλ και εκδηλώσεων στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων τοπικών πολιτιστικών εορτασμών, εξωφρενικών παραστάσεων φωτός και ήχου και στις πέντε περιοχές σε εθνικό επίπεδο, μουσικά φεστιβάλ, μια έκθεση τέχνης του δρόμου, αγώνες παγκόσμιου πρωταθλήματος Muay Thai, τρίαθλο και μια ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα.

Φεστιβάλ Rocket Bun Bung Fai 2023
Είναι επίσης η ώρα για το συναρπαστικό και γεμάτο δράση ετήσιο φεστιβάλ Bun Bung Fai ή πυραύλων, το οποίο πραγματοποιείται σε διάφορες βορειοανατολικές επαρχίες, με το μεγαλύτερο και πιο διάσημο από αυτά να είναι το Yasothon και το Kalasin. Αυτή η διάσημη εκδήλωση, που πραγματοποιείται συνήθως στα μέσα του μήνα, ακριβώς πριν από τη φύτευση των καλλιεργειών για να ζητήσει από τους θεούς άφθονη βροχή και καλή σοδειά, εκτοξεύει αυτοσχέδιους πυραύλους που περιέχουν από 1 κιλό έως 120 κιλά πυρίτιδας ψηλά στον ουρανό. εντυπωσιακό και πολύ θορυβώδες θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Εδώ είναι οι διαφορετικές τοποθεσίες για να ζήσετε το φεστιβάλ πυραύλων:

Yasothon Bun Bang Fai Rocket Festival
17-21 Μαΐου 2023, στο Phaya Thaen Park, Mueang District, Yasothon

Υπάρχουν γιορτές και δραστηριότητες για να απολαύσετε, εκτός από την πραγματική εκτόξευση των πυραύλων. Αυτό περιλαμβάνει πολύχρωμες πομπές ρουκετών με πλωτήρες και λαϊκούς χορούς, τελετές αξιοκρατίας, διαγωνισμό επευφημιών ομάδας πυραύλων, παράσταση φωτός και ήχου και διαγωνισμό παρέλασης Μπουνγκ Φάι.

Si Sa Ket Bun Bung Fai and Silk Festival
27-28 Μαΐου 2023, Bueng Bun District, Si Sa Ket

Φεστιβάλ Kalasin Bun Bung Fai Phrae Wa
27-28 Μαΐου 2023, Ban Phon, Kham Muang District, Kalasin

Φεστιβάλ Kalasin Bun Bung Fai Talai Lan
20-21 Μαΐου 2023, στο δήμο Kutwa, στην περιοχή Kuchinarai, Kalasin

Μια παράδοση του εθνοτικού λαού Phu Thai Kutwa, οι εορτασμοί στο Kalasin ξεχωρίζουν καθώς πολλοί από τους πύραυλους εκτοξεύονται ως μέρος τεράστιων δομών που μοιάζουν με τροχούς με διάμετρο έως έξι μέτρα. Φέτος, εκτός από την εκτόξευση 50 ρουκετών «Bung Fai Talai Saen» (120 κιλά) και δύο ρουκετών «Bang Fai Tai Lan» (1,200 κιλών), άλλοι εορτασμοί περιλαμβάνουν πολύχρωμες πομπές ρουκετών με πλωτήρες και λαϊκοί χοροί, μια τελετή αξιοκρατίας και δραστηριότητες που παρουσιάζουν τις παραδόσεις του εθνοτικού λαού Phu Thai Kutwa.

Φεστιβάλ Khon Kaen Bun Bung Fai
27-28 Μαΐου 2023, περιοχή Kranuan, Khon Kaen

Φεστιβάλ Roi Et Bun Bung Fai
27 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2023, περιοχή Suwannaphum, Roi Et

Υπερβαγκάνζα με φωτισμό Vijitr
Η Τουριστική Αρχή Ταϊλάνδης (TAT) έχει προγραμματίσει να διοργανώσει τις «Vijitr» εξωφρενικές εκδηλώσεις φωτός και ήχου στις πέντε περιοχές της Ταϊλάνδης – Κεντρική, Βορειοανατολική, Βόρεια, Νότια και Ανατολική Περιφέρεια.

Κεντρική περιοχή: Vijitr@Bangkok
29 Απριλίου-7 Μαΐου στο ICONSIAM, στο κεντρικό ταχυδρομείο γνωστό και ως Grand Postal Building και στο πάρκο Wachirabenchathat (Rot Fai Park) στην Μπανγκόκ

Αυτή η εξαιρετική παράσταση φωτός και ήχου αντανακλά τις τοπικές πεποιθήσεις για το φως του φεγγαριού και το μπάνιο στο φως του φεγγαριού για θετική ενέργεια και ευημερία. Το θέαμα περιλαμβάνει υδάτινο χαρακτηριστικό πολυμέσων, φωτισμό, χαρτογράφηση προβολής και στοιχεία εγκατάστασης τρισδιάστατου φωτισμού, μαζί με διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Βορειοανατολική Περιοχή: Vijitr@Nakhon Phanom
27 Μαΐου-4 Ιουνίου στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ στο Nakhon Phanom

Με μια πολύχρωμη ατμόσφαιρα δίπλα στον διάσημο ποταμό Μεκόνγκ, αυτή η εκδήλωση περιλαμβάνει μια παράσταση φωτός και ήχου με χαρακτηριστικά χαρτογράφησης και φωτισμού, μαζί με πολλές άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Νότια Περιοχή: Vijitr@Nakhon Si Thammarat
20-28 Μαΐου 2023 σε διάφορα ορόσημα στο Nakhon Si Thammarat

Αυτή η συναρπαστική εκδήλωση φωτός και ήχου περιλαμβάνει τρισδιάστατη χαρτογράφηση, φωτισμό, εγκατάσταση φωτός, περιήγηση στην πόλη και τεχνικές αφήγησης και διάφορες άλλες δραστηριότητες σε διάφορα ορόσημα.

Βόρεια Περιοχή: Vijitr@Chiang Rai
20-28 Μαΐου 2023 σε διάφορα ορόσημα στο Τσιάνγκ Ράι

Γεμάτο με τη γοητεία του πολιτισμού Lanna, αυτή η μεγάλη εκδήλωση περιλαμβάνει δραστηριότητες απόδοσης φωτός και ήχου με τρισδιάστατη χαρτογράφηση, φωτισμό, εγκατάσταση φωτός και τεχνικές τρισδιάστατης προβολής.

Ανατολική περιοχή: Vijitr@Rayong
27 Μαΐου-4 Ιουνίου 2023 στο Mangrove Forest Learning Center, Phra Chedi Klang Nam, Rayong

Αυτή η συναρπαστική υπερβολή φωτός και ήχου περιλαμβάνει χαρτογράφηση προβολής σε ένα νησί μέσα στο νερό, τον πολύχρωμο υποβρύχιο κόσμο των μεδουσών, σόου φωτισμού στη Γέφυρα του Fine Way, επίδειξη πυροτεχνημάτων και μουσικές παραστάσεις από κορυφαίους καλλιτέχνες, σε μια έκταση άνω των 2 τ. km και έχει σχεδιαστεί για να είναι «μια γη πέρα ​​από κάθε φαντασία».

Άλλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ
Εκτός από το ετήσιο φεστιβάλ πυραύλων, ο Μάιος είναι επίσης απασχολημένος με μια σειρά από άλλες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ακολουθεί μια λίστα με αυτά, ταξινομημένα κατά ημερομηνία εκδήλωσης.

Mango Art Festival 2023
2-7 Μαΐου 2023 στο River City Bangkok

Το Mango Art Festival είναι το πρώτο και μοναδικό φεστιβάλ τέχνης στην Ασία που συνδυάζει τέχνη, ντιζάιν και περφόρμανς. Από το 2022 έως το 2025, το Mango Art Festival θα πραγματοποιηθεί στο River City Bangkok.

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Τζαζ Samui
2-7 Μαΐου 2023, Ko Samui, Surat Thani

Έξι συγκλονιστικές βραδιές με κορυφαίους διεθνείς καλλιτέχνες της τζαζ σε συναυλίες στα θέρετρα 5 αστέρων και στα παραλιακά κλαμπ του νησιού.

Wai Kru Nora Wat Tha Khae
3-6 Μαΐου 2023 στο Wat Tha Khae, Mueang Phatthalung District, Phatthalung

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IFMA 2023
4-13 Μαΐου 2023 στο centralwOrld, Μπανγκόκ

Πάνω από 100 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε αυτή τη 10ήμερη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με τον εορτασμό της 30ης επετείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Muaythai (IFMA). Η εκδήλωση θα δει 3 rings και πάνω από 100 περιόδους την ημέρα να μεταδίδονται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο. Ο εξωτερικός χώρος θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο φεστιβάλ με πάνω από 100 περίπτερα και μια κεντρική σκηνή με καθημερινές δραστηριότητες.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΚ 2023
6 Μαΐου 2023 στο Διεθνές Εμπορικό & Εκθεσιακό Κέντρο της Μπανγκόκ (BITEC)

Ένα ετήσιο μουσικό φεστιβάλ που στοχεύει να φέρει χρώματα και χαρά στο καλοκαίρι στην Ταϊλάνδη με μια γεμάτη αστέρια σύνθεση Κορεατών καλλιτεχνών.

Samui Regatta 2023
20-27 Μαΐου 2023 στην παραλία Chaweng, Ko Samui, Surat Thani

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα γεγονότα ρεγκάτα της Ασίας - η Samui Regatta περιμένει να καλωσορίσει τόσο διάσημα γιοτ όσο και έμπειρους ειδικούς στην ιστιοπλοΐα από όλο τον κόσμο στο Κο Σαμούι για υπέροχες ιστιοπλοΐες, υπέροχα πάρτι και για να γνωρίσουν όλα όσα έχει το νησί να προσφέρω.

Supersports 10 Mile Run 2023 Ταϊλάνδη
21 Μαΐου 2023 στο centralwOrld, Μπανγκόκ

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει δύο συναρπαστικές αποστάσεις, το τρέξιμο των 10 μιλίων και το τρέξιμο 5 μιλίων, και οι δύο σχεδιασμένες να προκαλούν και να εμπνεύσουν δρομείς όλων των επιπέδων.

Ao Nang Bike Week 2023
26-27 Μαΐου 2023 στο Ao Nang Landmark, Mueang District, Krabi

2η ΚΟΡΑΤ Street Art
26-28 Μαΐου 2023 στο Activity Grounds, Polsaen Road (δίπλα στο Wat Phayap), Περιοχή Mueang, Nakhon Ratchasima

Muang Thai Triathlon @Huay Mai Teng Ratchaburi 2023
27-28 Μαΐου 2023 στο Huay Mai Teng Ratchaburi 2023

ΠΗΓΗ: ΤΑΤ

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.