Το End Cigarette Smoke Thailand αναφέρει το σχέδιο της Αγγλίας να μοιράσει δωρεάν κιτ ατμίσματος για να βοηθήσει 1 εκατομμύριο καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα

ΗΒ/Ταϊλάνδη-

Ο Όμιλος End Cigarette Smoke Thailand (ECST) επικαλέστηκε την πρωτοβουλία της Αγγλίας να μοιράσει δωρεάν κιτ ατμίσματος, αποκαλώντας το ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να σωθούν οι ζωές των καπνιστών και να αποτραπεί η πρόσβαση των παιδιών στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Αυτό έγινε αφότου η Αγγλία ανακοίνωσε το σχέδιό της να διαθέσει 45 εκατομμύρια λίρες για την εκστρατεία διανομής κιτ ατμίσματος, η οποία έχει σκοπό να μειώσει το ποσοστό καπνίσματος στη χώρα. Επιπρόσθετα 3 εκατομμύρια λίρες διατέθηκαν για προσπάθειες περιορισμού των καταστημάτων που πωλούν ηλεκτρονικά τσιγάρα σε ανηλίκους. Εν τω μεταξύ, στην Ταϊλάνδη, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξακολουθούν να απαγορεύονται, οδηγώντας το προϊόν προς τη μαύρη αγορά και την άναρχη χρήση.

Η ECST ελπίζει ότι η νέα κυβέρνηση από τις εκλογές του 2023 θα επανεξετάσει σοβαρά την πολιτική του ηλεκτρονικού τσιγάρου προκειμένου να νομιμοποιήσει το άτμισμα και να κρατήσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μακριά από τα χέρια των ανηλίκων.

Ο Asa Saligupta, εκπρόσωπος της ομάδας End Cigarette Smoke Thailand (ECST) και της σελίδας στο Facebook «Τι είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;», η οποία έχει περισσότερους από 100,000 ακόλουθους, είπε ότι «τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι νόμιμα στην Αγγλία, επιτρέποντας η κυβέρνησή του να επιβάλει μέτρα και να επιβάλει αποτελεσματικά τους κανονισμούς για την προστασία των ανηλίκων. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να διαθέσει 45 εκατομμύρια λίρες (περίπου 1.921 δισεκατομμύρια μπατ) για μια εκστρατεία δωρεάν κιτ ατμίσματος για να μειώσει το ποσοστό καπνίσματος στη χώρα και άλλα 3 εκατομμύρια λίρες (περίπου 127 εκατομμύρια μπατ) για τον περιορισμό των καταστημάτων που πωλούν ατμούς σε νέοι κάτω των 18 ετών.â€

Το μέτρο ήρθε στο φως όταν ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι σε πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα θα προσφερθούν δωρεάν κιτ ατμίσματος για να τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν τα επιβλαβή συμβατικά τσιγάρα και να στραφούν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Το έργο, το οποίο ονομάζεται «Ανταλλαγή για να σταματήσει», θα κοστίσει 45 εκατομμύρια λίρες. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει το ποσοστό καπνίσματος στην Αγγλία κάτω από το 5% έως το 2030. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα καταστήματα πρέπει να επαληθεύουν ότι ο αγοραστής ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι τουλάχιστον 18 ετών και ανακοίνωσε «ομάδα επιβολής παράνομων ατμών» , η οποία μπορεί να ασκήσει την εξουσία να κλείνει καταστήματα που πωλούν παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις σε όλη τη χώρα καθώς και θα κάνει δοκιμαστικές αγορές σε καταστήματα ψιλικών και ατμοποιητών. Θα εκδώσει επίσης οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης της συμμόρφωσης των καταστημάτων με τους νόμους.

Εν τω μεταξύ, στην Ταϊλάνδη, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν απαγορευτεί για οκτώ συναπτά έτη. Ωστόσο, το ποσοστό καπνίσματος εξακολουθεί να είναι γύρω στο 17.4% και μόλις έχει μειωθεί. Η απαγόρευση υποστηρίζεται ότι είναι ένα μέτρο για την προστασία των ανηλίκων, αλλά οι πωλήσεις και η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι εμφανείς και συνηθισμένες. Τα παιδιά μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέσω διαδικτυακών καναλιών χωρίς κανέναν κανονισμό ή έλεγχο. Παρά την ευρεία κάλυψη των ειδήσεων ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι εξίσου επιβλαβή με τα συμβατικά τσιγάρα, η δημοτικότητά τους αυξάνεται σταθερά. Αυτό δείχνει ότι το νομικό μέτρο απαγόρευσής τους έχει αποτύχει καθ' όλη τη διάρκεια», πρόσθεσε ο Asa.

Η Maris Karanyawat, άλλη εκπρόσωπος της ECST, πρόσθεσε ότι «Η υποεπιτροπή για τη μελέτη παραγόντων που επηρεάζουν το σύστημα υγείας και την παρακολούθηση της εφαρμογής των νόμων για τη δημόσια υγεία εξέδωσε μια έκθεση, η οποία βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη μελέτη και απόψεις όλων των ομάδων που εμπλέκονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο θέμα. Η έκθεση προτείνει ότι η Ταϊλάνδη θα πρέπει να άρει την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ώστε να μπορούν να ελέγχονται κατάλληλα μέσω του νόμου για τον έλεγχο των προϊόντων καπνού του 2017. Αυτή η λύση θα λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα στη ρίζα του και θα αποφέρει περισσότερα έσοδα για τη χώρα. Ελπίζουμε ότι όταν έχουμε μια νέα κυβέρνηση, η νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα πραγματοποιηθεί σοβαρά και η ταϊλανδική πολιτική για το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα είναι πιο συνεπής με τις διεθνείς πρακτικές και τα επιστημονικά στοιχεία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία των καπνιστών και να προστατέψουμε τα παιδιά.â€

«Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί στον Παναμά η 10η σύνοδος της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης Πλαισίου της ΠΟΥ για τον έλεγχο του καπνού. Ελπίζουμε ότι οι εκπρόσωποι της Ταϊλάνδης θα λάβουν υπόψη την έκθεση της επιτροπής δημόσιας υγείας, η οποία συνιστά να αναπτυχθεί μια προσέγγιση μείωσης της βλάβης του καπνού με βάση νέα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να ελέγχονται διαφορετικά από τα εύφλεκτα τσιγάρα, επειδή έχουν διαφορετικές επιβλαβείς επιπτώσεις. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι 9.9 εκατομμύρια Ταϊλανδοί θα είναι λιγότερο εκτεθειμένοι σε τοξικές χημικές ουσίες.» κατέληξε ο Maris.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/