Οι τουριστικοί φορείς της Ταϊλάνδης ζητούν σαφέστερη εξήγηση σχετικά με τα αμφιλεγόμενα τουριστικά τέλη

Εθνική -

Το τουριστικό τέλος των 300 μπατ που έχει αναβληθεί από τον Ιούνιο στον Σεπτέμβριο δέχεται κριτική από τους τουριστικούς φορείς της Ταϊλάνδης σχετικά με τη σαφήνειά του.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού ανέβαλε την επιβολή εισφοράς στις αφίξεις αλλοδαπών αεροπορικώς, με το σκεπτικό ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ ξένων τουριστών, Ταϊλανδών και ομογενών. Η καθυστέρηση οφείλεται στο επιχείρημα ότι οι αεροπορικές εταιρείες υποστήριξαν ότι οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται εξίσου σε όλους τους επιβάτες, αλλά το Υπουργείο Τουρισμού δεν επιθυμεί να ισχύουν τα τουριστικά τέλη για ορισμένους τύπους ομογενών και υπηκόων Ταϊλάνδης.

Εν τω μεταξύ, ο Bhummikitti Ruktaengam, συμβουλευτικός πρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου του Πουκέτ, επέμεινε ότι η αναβολή της εισφοράς θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις αφίξεις ξηράς και θαλάσσης για λόγους συνέπειας.

Συμβούλεψε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο οργανισμό που θα ασχολείται ειδικά με την είσπραξη τελών για όλες τις αφίξεις του εξωτερικού, ανεξαρτήτως τρόπου μεταφοράς, αντί να επιβαρύνει τις αεροπορικές εταιρείες με το έργο.

Ο Bhummikitti, ωστόσο, εξέφρασε την υποστήριξή του για το νέο τέλος, δηλώνοντας ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη τουριστικών προορισμών και κοινοτήτων στην Ταϊλάνδη, καθώς και στην κάλυψη ιατρικών εξόδων για ορισμένους ξένους τουρίστες στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία ανέρχονται σε πάνω από 10 εκατομμύρια μπατ ετησίως.

Τόνισε επίσης ότι το τέλος ενδέχεται να επηρεάσει τους διασυνοριακούς επισκέπτες, όπως οι Μαλαισιανοί τουρίστες στην επαρχία Songkhla, οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά στην Ταϊλάνδη κάθε μήνα για διαλείμματα Σαββατοκύριακου.

Η Marisa Sukosol Nunbhakdi, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ταϊλάνδης, είπε ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή του τέλους θα προσφέρει κάποια ανακούφιση για τους τουρίστες εν μέσω αυξανόμενου ταξιδιωτικού κόστους.

Ωστόσο, διαφώνησε με ορισμένες προτάσεις ότι τα ξενοδοχεία θα πρέπει να βοηθήσουν στην είσπραξη των τελών, επειδή η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να έχει πολλά μη εγγεγραμμένα ξενοδοχεία των οποίων οι φορείς εκμετάλλευσης ενδέχεται να μην τηρούν τους ίδιους κανόνες για τους επισκέπτες τους.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.