Οι ειδικοί υγείας της Ταϊλάνδης αμβλύνουν τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με τη νέα παραλλαγή του Covid-19

Εθνική -

Οι Ταϊλανδοί ειδικοί στον τομέα της υγείας ήρθαν για να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με ένα νέο στέλεχος του Covid-19, εξηγώντας ότι αν και μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από προηγούμενες παραλλαγές, εξακολουθεί να μην αποτελεί μεγάλη ανησυχία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Απριλίου, ο Δρ. Opas Karnkawinpong, Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, αποκάλυψε ότι μπορεί να υπάρξει μια ελαφρά αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 μετά το φεστιβάλ Songkran στην Ταϊλάνδη, αλλά η αύξηση δεν αναμένεται να να είναι σημαντική.

Επί του παρόντος, το κυρίαρχο στέλεχος του COVID-19 στην Ταϊλάνδη είναι ένας συνδυασμός παραλλαγών Omicron και XBB.1.5, ενώ το πρόσφατα εντοπισμένο στέλεχος XBB.1.16 παρακολουθείται στενά, αλλά δεν αποτελεί άμεσο λόγο ανησυχίας, παρά το γεγονός ότι είναι πιο μεταδοτικό.

Ο Δρ. Όπας ανακοίνωσε επίσης ότι από την 1η Μαΐου θα υπάρξει μια πανεθνική εκστρατεία για την παροχή δωρεάν εποχιακών εμβολιασμών τόσο για τον COVID-19 όσο και για τη γρίπη για τους Ταϊλανδούς.

Εν τω μεταξύ, ο Yong Poovorawan, επικεφαλής του Κέντρου Αριστείας στην Κλινική Ιολογία στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι ένα νέο κύμα επιδημίας COVID-19 μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να κορυφωθεί από τα μέσα Μαΐου έως τον Ιούνιο, λόγω περίοδος βροχών και την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο, τόνισε ότι η βαρύτητα της παραλλαγής XBB.1.16 δεν είναι μεγαλύτερη από άλλες παραλλαγές, αν και εξαπλώνεται εύκολα. Τα πρωτόκολλα θεραπείας για τον COVID-19 παραμένουν αμετάβλητα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου όπως άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και παιδιά κάτω των 2 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.