Οι ειδικοί υγείας της Ταϊλάνδης αμβλύνουν τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με τη νέα παραλλαγή του Covid-19

Εθνική -

Οι Ταϊλανδοί ειδικοί στον τομέα της υγείας ήρθαν για να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με ένα νέο στέλεχος του Covid-19, εξηγώντας ότι αν και μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από προηγούμενες παραλλαγές, εξακολουθεί να μην αποτελεί μεγάλη ανησυχία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Απριλίου, ο Δρ. Opas Karnkawinpong, Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, αποκάλυψε ότι μπορεί να υπάρξει μια ελαφρά αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 μετά το φεστιβάλ Songkran στην Ταϊλάνδη, αλλά η αύξηση δεν αναμένεται να να είναι σημαντική.

Επί του παρόντος, το κυρίαρχο στέλεχος του COVID-19 στην Ταϊλάνδη είναι ένας συνδυασμός παραλλαγών Omicron και XBB.1.5, ενώ το πρόσφατα εντοπισμένο στέλεχος XBB.1.16 παρακολουθείται στενά, αλλά δεν αποτελεί άμεσο λόγο ανησυχίας, παρά το γεγονός ότι είναι πιο μεταδοτικό.

Ο Δρ. Όπας ανακοίνωσε επίσης ότι από την 1η Μαΐου θα υπάρξει μια πανεθνική εκστρατεία για την παροχή δωρεάν εποχιακών εμβολιασμών τόσο για τον COVID-19 όσο και για τη γρίπη για τους Ταϊλανδούς.

Εν τω μεταξύ, ο Yong Poovorawan, επικεφαλής του Κέντρου Αριστείας στην Κλινική Ιολογία στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι ένα νέο κύμα επιδημίας COVID-19 μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να κορυφωθεί από τα μέσα Μαΐου έως τον Ιούνιο, λόγω περίοδος βροχών και την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο, τόνισε ότι η βαρύτητα της παραλλαγής XBB.1.16 δεν είναι μεγαλύτερη από άλλες παραλλαγές, αν και εξαπλώνεται εύκολα. Τα πρωτόκολλα θεραπείας για τον COVID-19 παραμένουν αμετάβλητα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου όπως άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και παιδιά κάτω των 2 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.