Η Pattaya γιορτάζει το επιτυχημένο φεστιβάλ Songkran, πρώτο με νερό σε τέσσερα χρόνια

Πατάγια -

Η Pattaya ολοκλήρωσε όμορφα χθες το πρώτο πλήρες φεστιβάλ Songkran μετά από τέσσερα χρόνια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία με το Wan Lai, ή τη Μεγάλη Ημέρα, όπου ο Beach Road μετατράπηκε εν μέρει σε πεζόδρομο και ήταν στριμωγμένος με χιλιάδες γλεντζέδες του Songkran που περνούσαν στο δρόμο, βοηθώντας να αντλήσουν χρήματα στην πόλη.

Το πρόσφατο φεστιβάλ Songkran ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο Songkran που παρουσίαζε τις διάσημες νερομαχίες μετά από τέσσερα χρόνια από την έξαρση του Covid-19 και περιορισμούς γύρω από εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη.

Το φεστιβάλ στην Πατάγια διήρκεσε κυριολεκτικά για μια εβδομάδα καθώς περιλάμβανε τόσο το κανονικό Songkran που τρέχει από τις 13 έως τις 18 Απριλίου όσο και το Wan Lai στις 19 Απριλίου που μόλις ολοκληρώθηκε χθες.

Ο Beach Road έκλεισε και μετατράπηκε σε πεζόδρομο για αρκετά χιλιόμετρα από το Central Klang μέχρι την Walking Street για να επιτρέψει στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες με νερό και να απολαύσουν πολλές σκηνές συναυλιών και DJ που είχαν στηθεί κατά μήκος του δρόμου, μαζί με αρκετές εκατοντάδες πωλητές διαφόρων προϊόντων και υπηρεσίες.

Έγιναν συναυλίες για να τονωθεί η ατμόσφαιρα και τα πυροσβεστικά οχήματα της πόλης συμμετείχαν ακόμη και στις εορταστικές εκδηλώσεις ψεκάζοντας νερό στους ανθρώπους ως μέρος της συμμετοχής των αρχών. Εκατοντάδες φορτηγά που μετέφεραν παιδιά και ενήλικες, οπλισμένα με όπλα νερού, οδήγησαν επίσης στους δρόμους, δημιουργώντας μεγάλη συμφόρηση, αλλά όλα ήταν μέρος της διασκέδασης.

Παρά τη ζωηρή ατμόσφαιρα, μια από τις επιτυχίες της εκδήλωσης ήταν ότι δεν σημειώθηκαν μεγάλα ατυχήματα στην πόλη. Σύμφωνα με τις αρχές, η Πατάγια κατέγραψε μόνο ένα τροχαίο ατύχημα που οδήγησε σε θάνατο. Αυτό έγινε χάρη στα αποτελεσματικά μέτρα των αρχών που κράτησαν τη γιορτή οργανωμένη και ασφαλή καθ' όλη τη διάρκεια της μεγάλης εκδήλωσης. Υπήρξαν κάποιες αναφορές για πορτοφολάδες, αλλά όχι μεγάλα εγκλήματα.

Το Rolling Loud Thailand, το μεγαλύτερο περιοδεύον φεστιβάλ hip-hop στον κόσμο, είχε επίσης μια επιτυχημένη εκδήλωση στην Πατάγια κατά τη διάρκεια του Songkran.

Παρόλο που το Songkran ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στην Ταϊλάνδη, υπήρχε ακόμη ένας τελευταίος εορτασμός που έλαβε χώρα στο Bang Saray σήμερα, όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις υπόλοιπες στιγμές του Songkran, αν το επιθυμούν.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τη φετινή εκδήλωση Songkran για αιώνιες αναμνήσεις.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.