Ο Lin Hui, το διάσημο γιγάντιο πάντα της Ταϊλάνδης, πεθαίνει στον ζωολογικό κήπο του Chiang Mai

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Globe - Bangkok's News + Lifestyle

Τσιάνγκ Μάι -

Ο Lin Hui, το διάσημο γιγάντιο πάντα της Ταϊλάνδης, πέθανε δυστυχώς σήμερα το πρωί, 19 Απριλίου, στον ζωολογικό κήπο Chiang Mai στη βόρεια Ταϊλάνδη, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.

Το διάσημο θηλυκό πάντα πριν από λίγους μήνες μόλις έγινε 21 ετών.

Η αιτία του θανάτου της εξακολουθεί να περιμένει την τελική διευκρίνιση από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου, αν και οι αναφορές ανέφεραν ότι το πάντα αρρώστησε και εμφάνισε μη φυσιολογικά συμπτώματα χθες.

Η Lin Hui μαζί με τον σύντροφό της, Xuang Xuang, δανείστηκαν στον ζωολογικό κήπο Chiang Mai από την Κίνα τον Οκτώβριο του 2003. Αγαπήθηκαν από ολόκληρο το έθνος, καθώς πάνω από 8 εκατομμύρια επισκέπτες είχαν πάει από τον διάσημο ζωολογικό κήπο για να θαυμάσουν τη χαριτωμένη ομορφιά του ζευγαριού.

Η Lin Hui και η Xuang Xuang γέννησαν μια κόρη που ονομάζεται Lin Bing στον ζωολογικό κήπο τον Μάιο του 2009. Ήταν το πρώτο γιγάντιο πάντα που γεννήθηκε ποτέ στην Ταϊλάνδη και ένα από τα λίγα που γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία εκτός Κίνας. Ωστόσο, ο Lin Bing στάλθηκε πίσω στην Κίνα σε ηλικία δύο ετών.

Οι ντόπιοι του Τσιάνγκ Μάι και οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλη τη χώρα αποχαιρετούν τον Λιν Χούι.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.