Το 91% των σοβαρών τραυματισμών κατά τη διάρκεια του Songkran αποδίδονται σε άτομα που δεν φορούν ζώνες ασφαλείας

Εθνική -

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Δρ. Opas Karnkawinpong ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση στους σοβαρούς τραυματισμούς που σχετίζονται με τροχαία ατυχήματα κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ Songkran και το 91% των σοβαρών τραυματισμών προκλήθηκαν από άτομα που παραμελούσαν τις ζώνες ασφαλείας.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις 11 έως τις 16 Απριλίου έδειξαν ότι υπήρξαν 17,775 τραυματισμοί, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 19.26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επίσης σημειώθηκαν 232 θάνατοι, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 26.81% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από τους τραυματίες χρειάστηκε να νοσηλευτούν 3,814 άτομα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 81.84%.

Οι τρεις πρώτες επαρχίες με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ήταν η Nakhon Ratchasima με 12 θανάτους, ακολουθούμενη από το Chiang Rai και το Pathum Thani με 9 και 8 θανάτους, αντίστοιχα. Οι τρεις πρώτες επαρχίες με τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματισμών ήταν το Τσιάνγκ Μάι με 811 τραυματισμούς, η Νακόν Ραττσασίμα με 782 και η Κον Καέν με 665.

Ο Δρ. Όπας δήλωσε ότι ο παράγοντας κινδύνου που συνέβαλε περισσότερο στους σοβαρούς τραυματισμούς ήταν οι άνθρωποι που δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας, οι οποίοι αντιστοιχούσαν στο 91.95% των συνολικών τραυματισμών. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η μη χρήση κράνους μοτοσυκλέτας έπαιξαν επίσης ρόλο κατά 31.51% και 10.77%, αντίστοιχα.

Ο Δρ. Όπας κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση, ειδικά μεταξύ 16ης και 17ης Απριλίου, όταν η κυκλοφορία σε όλη τη χώρα θα ήταν γενικά συμφορημένη καθώς οι άνθρωποι επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά τις διακοπές.

Προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους να ξεκουραστούν επαρκώς, να ελέγξουν τα οχήματά τους, να συμμορφωθούν με τους νόμους οδικής κυκλοφορίας και να σχεδιάσουν τη διαδρομή τους εκ των προτέρων για να ελαχιστοποιήσουν τα ατυχήματα.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.