Η απαλλαγή από την έκδοση βίζας 45 ημερών έχει τελειώσει στα αεροδρόμια και τις συνοριακές διελεύσεις της Ταϊλάνδης, επιστροφή στις 30 ημέρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Πρεσβεία της Ταϊλάνδης

Εθνική -

Από την 1η Απριλίου και μετά, σε επισκέπτες από την ηπειρωτική Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες θα επιτρέπεται η διαμονή 30 ημερών στην Ταϊλάνδη μόνο εάν επιλέξουν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς προηγούμενη έκδοση βίζας ως 45 -Η ημερήσια απαλλαγή από την βίζα έχει επίσημα λήξει.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής αποτελεί αναθεώρηση των προηγούμενων κανονισμών πριν από την 1η Οκτωβρίου 2022, όταν εφαρμόστηκε η εξαίρεση των 45 ημερών ως προσωρινό μέτρο για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023.

Η ακύρωση είναι πιθανό να επηρεάσει πολλούς επισκέπτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη και να μείνουν για περισσότερες από 30 ημέρες. Παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης, οι τουρίστες από περίπου 60 χώρες που επιτρέπεται να εισέλθουν χωρίς βίζα δεν θα έχουν πλέον παραμονή 45 ημερών. Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν να έχουν την επιλογή να παρατείνουν τη διαμονή τους μία φορά για επιπλέον 30 ημέρες εάν περάσουν από το Μεταναστευτικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να περιηγηθούν στη χώρα το πολύ για 60 ημέρες αντί για 75.

Οι χώρες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης θα έχουν επίσης μια άλλη επιλογή να λάβουν πρόσθετο 30 ημερών εάν εγκαταλείψουν τη χώρα και στη συνέχεια επιστρέψουν έστω και για λίγο. Ωστόσο, η διέλευση των χερσαίων συνόρων μπορεί να γίνει μόνο δύο φορές ανά ημερολογιακό έτος και, ενώ δεν υπάρχουν επίσημοι περιορισμοί στην αεροπορική είσοδο, οι αξιωματικοί μετανάστευσης μπορούν να αρνηθούν την είσοδο των τουριστών εάν κρίνουν απαραίτητο για τα άτομα να λάβουν εκ των προτέρων επίσημη θεώρηση από πρεσβεία της Ταϊλάνδης. .

Εν τω μεταξύ, βίζα κατά την άφιξη από 15 έως 30 ημέρες, έχει ολοκληρωθεί και έχει επιστρέψει σε δεκαπέντε ημέρες για τις χώρες που θεωρούνται βίζα κατά την άφιξη.

Δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για την αλλαγή, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται επί του παρόντος σε ρόλο υπηρεσιακής κατάστασης εν αναμονή των πρώτων μεγάλων γενικών εκλογών τον Μάιο.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης φέρεται να σχεδιάζει να προσεγγίσει τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές για να αλλάξει ενδεχομένως το πρόγραμμα βίζας για άλλη μια φορά για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Με Το κοινοβούλιο έχει διαλυθεί και η κυβέρνηση σε υπηρεσιακή θέση μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, Η εύρεση ενός τρόπου για νομική παράταση του προγράμματος μπορεί να ήταν δύσκολη, είπαν ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως εκ τούτου, η αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης του προγράμματος επετράπη να λήξει.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.