Ιρανός συνελήφθη στην Πατάγια για 8ετή παραμονή

ΦΩΤΟ: Naewna

Πατάγια -

Ένας Ιρανός με ληγμένη βίζα συνελήφθη το Σάββατο, 25 Μαρτίου, αφού απέφευγε τα αστυνομικά ραντάρ στην Πατάγια για περισσότερα από οκτώ χρόνια.

Ο τουρίστας, ο κ. Khalid Majeed Ali Ali, συνελήφθη από την αστυνομία της Pattaya ενώ βρισκόταν έξω στην μπροστινή βεράντα του στην κοινότητα Map Yai Lia της Pattaya το Σάββατο. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο 52χρονος άνδρας είχε υπερβεί τη βίζα του για περισσότερα από οκτώ χρόνια και δεν είχε κανένα επάγγελμα. Δεν ήταν σαφές πώς είχε χρήματα για να συντηρηθεί.

Η αστυνομία που συνέλαβε είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο κ. Khalid απέφυγε το ραντάρ της αστυνομίας κρατώντας χαμηλούς τόνους και αποφεύγοντας την αλληλεπίδραση με τους ντόπιους. Οι αρχές είπαν ότι ο αλλοδαπός λιποθύμησε ξαφνικά όταν η αστυνομία εμφανίστηκε στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε από ιατρικό προσωπικό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Khalid εισήλθε στο βασίλειο στις 17 Νοεμβρίου 2014, μέσω του αεροδρομίου Suvarnabhumi με τουριστική βίζα, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας. Του επετράπη να μείνει στην Ταϊλάνδη για 60 ημέρες πριν λήξει η βίζα του στις 15 Ιανουαρίου 2015. Ωστόσο, ο άνδρας δεν έφυγε από τη χώρα ούτε παρέτεινε τη βίζα του και είχε υπερβεί τη βίζα του για 8 χρόνια ή 2,993 ημέρες.

Ο Ιρανός τουρίστας κατηγορήθηκε για παραμονή και αργότερα θα απελαθεί. Οι μέγιστες ποινές για παραμονή είναι πρόστιμο μέχρι 20,000 μπατ ή φυλάκιση 2 ετών ή και τα δύο.

Τα άτομα που υπερβαίνουν τη διαμονή τους θα μπουν επίσης στη μαύρη λίστα για την είσοδο στην Ταϊλάνδη για 10 χρόνια.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.