Medical Bytes, Ταϊλάνδη Αριθμός 77; «Υποστήριξη ζωής και υποστήριξη ζωής».

Medical Bytes, Ταϊλάνδη Νο 77; «Υποστήριξη ζωής και υποστήριξη ζωής».

Από: Doc Martyn από την Pattaya Medical Club, πρώην Buriram Medical Club

Η πεθερά του Michael, Yai, είναι στα 60 της. Ο κουνιάδος του Μιχαήλ, Σάι, είναι 35 ετών.

1. Ο Michael επικοινώνησε μαζί μου στις 7 Οκτωβρίουth 2022. Μου ζήτησε να δω τον Yai.

Η ιστορία: Πριν από περίπου 10 χρόνια, ο Yai ανέπτυξε τον ακανόνιστο καρδιακό παλμό, την κολπική μαρμαρυγή (AF). Αντιμετωπίστηκε κατάλληλα από το Δημόσιο Νοσοκομείο Buriram και έλαβε το φάρμακο βαρφαρίνη, το οποίο «αραιώνει το αίμα», για να αποτρέψει τη μετακίνηση θρόμβου αίματος στην καρδιά της στον εγκέφαλό της.

Στις αρχές Αυγούστου 2022, ο Yai κατέρρευσε. Χτύπησε το κεφάλι της όταν έπεσε και έπεσε αναίσθητη. Η πτώση ήταν σοβαρή και αιμορραγούσε στον εγκέφαλό της. Λόγω της αντιπηκτικής δράσης της βαρφαρίνης, η αιμορραγία μέσα στο κεφάλι της ήταν υπερβολική. Την επόμενη μέρα, οι νευροχειρουργοί άνοιξαν το κρανίο της, μια κρανιοτομή, για να αποσυμπιέσουν και να σταθεροποιήσουν την αιμορραγία.

Παρέμεινε στη ΜΕΘ, με υποστήριξη ζωής, για 2 μήνες. Πήρε εξιτήριο στο σπίτι στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν μπόρεσε να αναπνεύσει αυθόρμητα, βλέπε φωτογραφία 1.

2. Ο Michael έφτασε στο Buriram στις 13 Οκτωβρίουth, επισκέφτηκα τον Yai εκείνη την ημέρα.

Ο Γιάι ήταν πολύ αδιάθετος. Μια τραχειοστομία, ένας καθετήρας της ουροδόχου κύστης και ένας ρινο-γαστρικός σωλήνας, όλα απαραίτητα για Υποστήριξη Ζωής, ήταν ακόμα επί τόπου. Δεν είχε σχεδόν τις αισθήσεις της. η απάντησή της στα επώδυνα ερεθίσματα ήταν ελάχιστη. Η κρανιοτομή είχε επουλωθεί, αλλά η αιμορραγία στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου της είχε προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλό της, με αποτέλεσμα εγκεφαλικό. μια αριστερή ημιπάρεση.

Επιπλέον, είχε πυρετό, ήταν υποξική και δεν μπορούσε να βήξει για να καθαρίσει τους πνεύμονές της. Η Γιάι δεν χρειαζόταν πλέον Υποστήριξη Ζωής, χρειαζόταν τη ζωή της για υποστήριξη.

3. Ο Σάι, ο γιος της, ήταν ο μοναδικός της φροντιστής. Η φροντίδα του ήταν σχολαστική και στοργική. Ωστόσο, τις δύο εβδομάδες που ήταν στο σπίτι της, η γενική της κατάσταση είχε επιδεινωθεί αργά. Πέθανε.

Για να στηρίξω τη ζωή της, της συμβούλεψα τα εξής:

Εγώ. Ο εκκολαπτόμενος πυρετός της στους 37.6 βαθμούς Κελσίου, υποδηλώνει αναπτυσσόμενη λοίμωξη στο στήθος, για την οποία ξεκίνησαν αντιβιοτικά την ίδια μέρα. Ο πυρετός της έπεσε την επόμενη μέρα.

Οι λοιμώξεις, ειδικά στο στήθος και την ουροδόχο κύστη/νεφρά, είναι συχνές αιτίες θανάτου σε τέτοιες καταστάσεις.

Έδωσα τον Sai να μετρήσει και να καταγράψει τη θερμοκρασία του Yai 4x/ημέρα και να προωθήσει τα αρχεία σε εμένα.

ii. Το παλμικό της οξυγόνο (PO2) ήταν μόνο 92% (φυσιολογικό εύρος 97-100%).

Σύμφωνα με τις οδηγίες του νοσοκομείου. «Αν μπορεί να αναπνεύσει αυθόρμητα, δεν χρειάζεται οξυγόνο», είχε απενεργοποιήσει η Σάι τη μηχανή οξυγόνου δίπλα στο κρεβάτι της.

Αυτή ήταν κακή συμβουλή. Μια PO2 92% είναι κατάφωρα ανεπαρκής. Η υποξία συνέβαλε στο μειωμένο επίπεδο συνείδησής της και την άφησε ευάλωτη στη μόλυνση.

Η υποξία βλάπτει την ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται. Χρησιμοποιούμε υπερβαρικούς θαλάμους οξυγόνου, που χρησιμοποιούνται για δύτες με ασθένεια αποσυμπίεσης, για την επούλωση σοβαρών πληγών, για παράδειγμα. διαβητικά έλκη.

Η οξυγονοθεραπεία του Yai αποκαταστάθηκε.

iii. Μετά την παραμονή της στη ΜΕΘ, η Yai χρειάστηκε επαρκή διατροφική υποστήριξη. Εξύμνασα τις αρετές του Ensure, ενός επιστημονικά προερχόμενου ολικού υποκατάστατου διατροφής που χρησιμοποιείται από νοσοκομεία στη Δύση. Το συνέστησα πάνω από το παρασκεύασμα που παρέχεται από το νοσοκομείο.

Η συνταγή για το παρασκεύασμα:

Υδατάνθρακες 40%: Πρωτεΐνες 20%: Λιπαρά 35%

1000Kcal/1000cc

Κολοκύθα: 2 κουτάλες

Στήθος κοτόπουλου: 8 κουταλάκια του γλυκού

Αυγά: 2

Σόγια: 2 κουταλάκια του γλυκού

Ζάχαρη: 3 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι: Λίγο

iv. Τα ούρα στην τσάντα του καθετήρα της έπρεπε να ελέγχονται καθημερινά. Θα έπρεπε να ειδοποιηθώ εάν υπήρχε θόλωση ή αλλαγή στο χρώμα των ούρων. Τέτοιες αλλαγές θα υποδηλώνουν μόλυνση.

v. Προσλάβετε έναν τοπικό φυσιοθεραπευτή 2-3 φορές/εβδομάδα για να βοηθήσει τη Yai να καθαρίσει το στήθος της και να κινητοποιήσει το σώμα της. 

vi. Πηγή πλήρους μήκους θρομβοεμβολική χειρουργική κάλτσες για την πρόληψη ενός DVT, θρόμβου αίματος. Οι ολόσωμες κάλτσες είναι προτιμότερες από τις κάλτσες κάτω από το γόνατο, επειδή οι επικίνδυνες DVT, που μετακινούνται στους πνεύμονες, προκαλώντας πνευμονική εμβολή, προέρχονται από το μηρό και όχι από τη γάμπα.

vii. Μετακινήστε το Yai τακτικά για να αποτρέψετε τα έλκη πίεσης.

4. Ο Σάι ακολούθησε αυτές τις οδηγίες κατά γράμμα. Η φροντίδα του ήταν εξαιρετική και σχολαστική. Επισκεύασε ακόμη και το ελαττωματικό μηχάνημα οξυγόνου όταν απέτυχε.

5. Τρεις μέρες μετά, στις 16th Οκτώβριος ο Michael μου έστειλε μήνυμα. «Η γενική της κατάσταση φαίνεται πολύ καλύτερη. Είναι σίγουρα πιο σε εγρήγορση, τα μάτια ανοίγουν πιο συχνά και παρακολουθεί τα πράγματα τώρα, παρά το προηγούμενο κενό βλέμμα».

Η επαναφορά της οξυγονοθεραπείας της είχε βελτιώσει τόσο το συνειδητό επίπεδο όσο και τη γνωστική της λειτουργία.

6. Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, ο Michael μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία της προόδου του Yai, βλέπε Φωτογραφία 2. Ο Yai θα επιζούσε.

7. Αλλά χτύπησε η καταστροφή. Στις 29 Οκτωβρίουth Ο Σάι εξαφανίστηκε από το σπίτι, σε ένα μπουκάλι. Η αδερφή του Sai, η σύζυγος του Michael, ήταν έξαλλη. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, 24 ώρες αργότερα, ήταν ακόμα βαριά μεθυσμένος.

Η ψυχοδυναμική της κατάστασης του Σάι: Είναι ένας άγαμος, άνεργος, 35χρονος που ζει ακόμα στο σπίτι. Η μητέρα του ήταν στη ΜΕΘ για 2 μήνες. Μετά την έξοδο της, ανέλαβε το ρόλο του παρόχου φροντίδας της. Δεν είχε ιατρική ή νοσηλευτική εμπειρία, ωστόσο παρείχε ανώτερη φροντίδα στη μητέρα του, η οποία παρέμενε σοβαρά άρρωστη. Αλλά, αν πέθαινε, στο μυαλό του θα ακουμπούσε στους ώμους του.

Όταν ασχολήθηκα, ο Sai ακολούθησε τις οδηγίες μου με μεγάλη ευκολία. Το επίπεδο φροντίδας που παρείχε ήταν ανώτερο από αυτό που θα είχε λάβει στο νοσοκομείο. Πράγματι, η φροντίδα του ήταν αυτή που της στήριξε και της έσωσε τη ζωή.

Λοιπόν, γιατί πήγε να «περπατήσει»;

Stressor 1: Πριν από 3 μήνες, η μητέρα του υπέστη ένα δυνητικά θανατηφόρο ατύχημα, από το οποίο δεν υπήρχε καμία εγγύηση ανάρρωσης.

Stressor 2: Μετά την έξοδο της Yai, η Sai έγινε ο μοναδικός πάροχος φροντίδας 24/7. Ήταν υπεύθυνος για τη ζωή της μητέρας του. Ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί καθήκοντα που του ήταν εντελώς ξένα. λουτρά κρεβατιού, αλλαγή λερωμένων χαρτοπετσετών, άδειασμα σακουλών ούρων, για να αναφέρουμε μερικά.

Stressor 3: Του δόθηκαν ελάχιστες συμβουλές για το πώς να φροντίζει τη μητέρα του. Αλλά, στο μυαλό του, αν πέθαινε θα ήταν δικό του λάθος.

Με τη σωστή διαχείριση, η υγεία του Yai βελτιώθηκε. επρόκειτο να ζήσει. Στη συνέχεια, ο Σάι εξαφανίστηκε. Δεν εξαφανίστηκε γιατί δεν μπορούσε πια να αντεπεξέλθει, εξαφανίστηκε γιατί χρειαζόταν, μπορώ να πω, ένα διάλειμμα που είχε κερδίσει.

Έσωσε τη ζωή της μητέρας του. Θα πρέπει να είναι περήφανος για αυτό το επίτευγμα. Είναι καλός γιος και καλός άνθρωπος.

8. Από τότε που αποσύρθηκα στην Ταϊλάνδη, έχω εμπλακεί σε άλλες τρεις παρόμοιες υποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, όταν δεν χρειαζόταν πλέον Υποστήριξη Ζωής, ο ασθενής επέστρεφε στο σπίτι της οικογένειας. Και σε κάθε περίπτωση, υπήρχε ελάχιστη, έως καθόλου, εκπαίδευση για την οικογένεια σχετικά με την υποστήριξη της ζωής του ασθενούς. Για βέλτιστα αποτελέσματα. τόσο η «Υποστήριξη ζωής όσο και η υποστήριξη της ζωής» είναι απαραίτητες.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/