Το Phuket Immigration αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα κίτρινων και κόκκινων καρτών για αλλοδαπούς που δεν συμπεριφέρονται σωστά

Πουκέτ -

Η Μετανάστευση του Πουκέτ αποκάλυψε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι δύο αλλοδαποί έλαβαν κόκκινες κάρτες και τέσσερις αλλοδαποί έλαβαν κίτρινη κάρτα αυτόν τον μήνα, τον Μάρτιο του 2023, μέχρι στιγμής.

Το Phuket Immigration ανέφερε ότι υπάρχουν συνολικά 181 αλλοδαποί στη νομική διαδικασία ποινικών υποθέσεων. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Ρώσοι, Γάλλοι, Βρετανοί, η Μιανμάρ και η Καμπότζη. Οι περισσότερες ποινικές υποθέσεις είναι στην Πατόνγκ.

Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, μετά από παραμονή, παράνομη είσοδος στο βασίλειο και εργασία χωρίς άδεια εργασίας.

Σύμφωνα με το Phuket Immigration, το σύστημα είναι πράγματι σαν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Κόκκινες κάρτες στον αθλητισμό σημαίνουν εγκατάλειψη ενός αθλητικού πεδίου, αλλά όσον αφορά τη Μετανάστευση σημαίνει απόσυρση της βίζας και απαίτηση από τον ξένο υπήκοο να αναχωρήσει αμέσως από την Ταϊλάνδη. Η διάρκεια της απαγόρευσης εισόδου στην Ταϊλάνδη βάσει του κανόνα της κόκκινης κάρτας ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα του εγκλήματος.

Ωστόσο, πολλοί ξένοι δεν γνωρίζουν την κουλτούρα της Ταϊλάνδης ή τους νόμους της Ταϊλάνδης, σημείωσε το Phuket Immigration. Ως αποτέλεσμα, πολλοί αλλοδαποί ισχυρίστηκαν όταν συνελήφθησαν ή είπαν για κυρώσεις με βάση τη συμπεριφορά τους ότι δεν γνώριζαν το νόμο ή τους κανόνες ή ισχυρίστηκαν ότι κανείς δεν τους είχε πει ξεκάθαρα τους νόμους ή τους κανόνες. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι είδαν άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο έγκλημα ή παραβίαση κανόνων και να μην τιμωρούνται και ένιωσαν ότι μπορούσαν να το κάνουν ή ρώτησαν γιατί άλλοι δεν τιμωρήθηκαν και τιμωρήθηκαν.

Ωστόσο, η Phuket Immigration δήλωσε ότι το μόνο σημείο εξέτασης σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν το τι είχε κάνει το άτομο που συνελήφθη ή είχε πρόβλημα και όχι άλλοι. Η Phuket Immigration δήλωσε επίσης ότι ήταν ευθύνη του επισκέπτη να είναι εξοικειωμένος με τους νόμους της χώρας στην οποία ταξιδεύει και όχι της χώρας να ενημερώνει συγκεκριμένα κάθε τουρίστα ή αλλοδαπό ξεχωριστά για κάθε νόμο και κανονισμό.

Η Phuket Immigration έχει δημιουργήσει ένα εργαλείο μέτρησης για το σύστημα κόκκινων και κίτρινων καρτών. Για πρώτη φορά κάποιος έκανε κάτι λάθος, του έδωσαν κίτρινες κάρτες για προειδοποίηση και ανέφεραν τη συμπεριφορά τους στα προξενεία. Αν το ξανακάνουν θα πάρουν κόκκινες κάρτες. Η βίζα τους θα αφαιρεθεί και θα απελαθεί όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Από τον Μάρτιο του 1st Στο Μάρτιο 15th, 2023 τέσσερις αλλοδαποί που είναι δύο Γάλλοι, ένας Ουκρανός και ένας Σουηδός υπήκοοι έχουν λάβει κίτρινες κάρτες. Δύο αλλοδαποί που είναι Σουηδός και ένας Γάλλος υπήκοοι έλαβαν κόκκινες κάρτες και τους αφαιρέθηκε η βίζα και απελάθηκαν.

Το TPN σημειώνει ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί επί του παρόντος μόνο στο Πουκέτ ως δοκιμαστικό πρόγραμμα, αλλά εάν είναι επιτυχές μπορεί να επεκταθεί σε άλλες περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες όπως η Πατάγια, το Τσιάνγκ Μάι και το Κο Σαμούι.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα καρτών, όπως ποιες συμπεριφορές και παραβάσεις κερδίζουν κίτρινες κάρτες και ποιες όχι. Αυτές οι ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν συγκεκριμένα, αλλά το Phuket Immigration είπε ότι αν οι ξένοι ακολουθούσαν τους νόμους και τους κανόνες της Ταϊλάνδης δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα.

Η Phuket Immigration σημείωσε ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσαν σε σχέση με τον αριθμό των τουριστών, μόνο ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό τουριστών και αλλοδαπών θα έμπαινε ποτέ σε μπελάδες θεωρούσε κατάλληλο για κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Phuket Express, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.