Ο τυχερός άντρας Chonburi βρίσκει το σπάνιο Melo Pearl στο δείπνο του

Πατάγια -

Ένας άντρας στο Τσονμπούρι έτυχε μια ευχάριστη έκπληξη ενώ έφτιαχνε το δείπνο του. Βρήκε ένα σπάνιο και πολύτιμο μαργαριτάρι Melo που θα μπορούσε να αξίζει περισσότερο από ένα εκατομμύριο μπατ μέσα σε ένα σαλιγκάρι που επρόκειτο να φάει.

Ο άνδρας, ο κ. Amorn Prakongkwan, ένας 54χρονος ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου, είπε στο The Pattaya News ότι μαγείρευε δείπνο για την οικογένειά του όταν ένα στρογγυλό αντικείμενο έπεσε από ένα σαλιγκάρι που έβραζε. Μετά από περαιτέρω εξέταση, ανακάλυψε ότι ήταν ένα γυαλιστερό, στρογγυλό αντικείμενο που φαινόταν να είναι ένα πολύ σπάνιο μαργαριτάρι Melo.

Τα μαργαριτάρια Melo είναι μοναδικά και εκτιμώνται ιδιαίτερα λόγω της σπανιότητας και της χαρακτηριστικής εμφάνισής τους. Σχηματίζονται μέσα στο Melo volute, ένα μεγάλο θαλάσσιο σαλιγκάρι που μπορεί να βρεθεί στα ρηχά νερά της Ταϊλάνδης. Τα μαργαριτάρια Melo παράγονται μόνο από ένα μικρό ποσοστό Melo volutes, καθιστώντας τα πολύ πιο σπάνια από άλλα είδη μαργαριταριών.

Το μαργαριτάρι του Amorn ζυγίζει πάνω από 10.33 καράτια και είναι αποδεδειγμένο αυθεντικό, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Gem and Jewelry της Ταϊλάνδης. Αν και μπορεί ακόμα να αποφασίσει την τιμή του, το μαργαριτάρι θα μπορούσε να αξίζει περισσότερο από ένα εκατομμύριο μπατ, ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και την ποιότητά του. Η αξία ενός μαργαριταριού Melo καθορίζεται επίσης από το χρώμα, τη λάμψη και την απουσία κηλίδων ή ατελειών.

Ο Amorn που γεννήθηκε και μεγάλωσε όλη του τη ζωή στην περιοχή Banglamung, είπε ότι αγόρασε το σαλιγκάρι που μετέφερε αυτόν τον θησαυρό μόνο με 80 μπατ ανά δύο κιλά. Ο άντρας σχεδόν το πέταξε νομίζοντας ότι ήταν βράχος, αλλά ευτυχώς το σήκωσε και κατάλαβε ότι δεν ήταν.

Το μαργαριτάρι, από την ώρα του τύπου, παραμένει στην κατοχή του Amorn. Είπε ότι θα το βάλει σύντομα προς πώληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν αποφασίσει για την τιμή του.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.