Οι αρχές της Ταϊλάνδης διέταξαν το κλείσιμο του εργοστασίου αφού προφανώς βρήκαν σημάδια απώλειας επικίνδυνου ραδιενεργού σωλήνα

DRAFT - Thairath Online

Εθνική -

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, οι αρχές της Ταϊλάνδης διέταξαν το κλείσιμο ενός εργοστασίου στην επαρχία Prachin Buri, αφού ανακάλυψαν σημάδια ότι λείπει ένας επικίνδυνος ραδιενεργός σωλήνας.

Ο επικίνδυνος σωλήνας καισίου-137 δηλώθηκε εξαφανισμένος την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ενώ γινόταν η μεταφορά του μεταξύ των χώρων. Ανήκε σε ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην υποπεριοχή Tha Matum της περιοχής Sri Maha Phot στην επαρχία Prachin Buri, σύμφωνα με τις αρχές.

Μια ανταμοιβή 50,000 μπατ προσφέρθηκε σε οποιονδήποτε μπορούσε να παράσχει πληροφορίες για την τοποθεσία του ή που μπορούσε να το βρει, είπε ο Δρ. Surin Suebsueng, ο επικεφαλής της επαρχιακής δημόσιας υγείας που συμμετείχε στην έρευνα.

Ο σωλήνας πιστεύεται ότι εξαφανίστηκε πολύ πριν από την προηγούμενη Παρασκευή. Μάλιστα είχε λείψει για αρκετό καιρό. Την Τετάρτη, 15 Μαρτίου, οι αρχές στο Prachin Buri αύξησαν το επίπεδο κινδύνου στην επαρχία στο Επίπεδο 2, υποδεικνύοντας ότι η επαρχιακή κυβέρνηση έπρεπε να λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια από τον σωλήνα που λείπει από το ατμοηλεκτρικό ρεύμα. φυτό.

Την Κυριακή, 19 Μαρτίου, ο Κυβερνήτης του Prachin Buri κ. Ronnarong Nakornchinda αποκάλυψε ότι η ομάδα έρευνας είχε βρει την ουσία σε ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας που πιστεύεται ότι είναι το καίσιο-137. Ως αποτέλεσμα, διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου και εμπόδισε όλους τους εργαζόμενους να φύγουν από τις εγκαταστάσεις για λόγους ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ασθένειες μέχρι την ώρα του Τύπου.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.