Οι ξεναγοί της Ταϊλάνδης ενωθούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των παράνομων ξένων οδηγών

Εθνική -

Μια ομάδα κινεζόφωνων ξεναγών συγκεντρώθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου για να συζητήσει το πρόβλημα που προκαλούν οι παράνομοι ξεναγοί που τους κλέβουν τη δουλειά. Η ομάδα παραπονέθηκε ότι παραβλέπεται από την κυβέρνηση καθώς τα παράπονά τους, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εισακουστεί.

Οι καταγγέλλοντες αποκάλυψαν σε μια συνάντηση ότι κάποιοι ξένοι οδηγοί εργάζονται παράνομα στην Ταϊλάνδη και τους κλέβουν τις δουλειές. Αυτοί οι οδηγοί δεν διαθέτουν άδεια οδηγού που απαιτείται από τους νόμους της Ταϊλάνδης για να λειτουργούν ως οδηγοί. Ο οδηγός είναι ένα προστατευμένο επάγγελμα στην Ταϊλάνδη στο οποίο οι αλλοδαποί δεν μπορούν να εργαστούν.

Είπαν ότι συναντήθηκαν το Σάββατο για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά των παράνομων οδηγών, αναφέροντας, αν και οι πολλαπλές καταγγελίες τους στο παρελθόν για αυτό το θέμα δεν έχουν εισακουστεί, εξακολουθούν να θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο κ. Paisarn Suethanuwong, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Οδηγών της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το άνοιγμα της χώρας σε ξένους τουρίστες την 1η Οκτωβρίου 2022, ο αριθμός των τουριστών που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη έχει αυξηθεί σημαντικά. Ωστόσο, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας για ξεναγούς της Ταϊλάνδης δεν συμβαδίζει με αυτήν την ανάπτυξη. Ένα μεγάλο μέρος των θέσεων εργασίας έχει πάει σε ξένους επιχειρηματίες που έχουν εισέλθει στη χώρα και λειτουργούν ως οδηγοί χωρίς την κατάλληλη άδεια, είπε.

Ο Paisarn δήλωσε επίσης ότι ορισμένοι Κινέζοι επενδυτές έχουν εισέλθει στη χώρα για να κλέψουν θέσεις εργασίας από τους Ταϊλανδούς οδηγούς και κατέστρεψαν πολλές τοπικές τουριστικές εταιρείες. Πλημμύρισαν τη χώρα μετά την ανακοίνωση της Κίνας για επαναλειτουργία για τον διεθνή τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ξεναγοί ήταν το επάγγελμα που επλήγη περισσότερο και η έλλειψη βοήθειας από την κυβέρνηση ανάγκασε πολλούς να εγκαταλείψουν αυτή την καριέρα για να αναζητήσουν εναλλακτικά μέσα εισοδήματος, είπε ο Paisarn. Ήθελε οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Εργασίας, να εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα κατά των μη αδειοδοτημένων ξεναγών και να παράσχουν μεγαλύτερη υποστήριξη στους νομικούς οδηγούς.

Σχετικά με την επόμενη κίνησή τους, η ομάδα είπε ότι θα καταθέσει άλλη μια αναφορά απευθείας στον πρωθυπουργό για να εξετάσει αυτό το πρόβλημα. Η ομάδα ήλπιζε ότι όσοι είχαν εξουσία θα συνέρχονταν και θα βοηθούσαν στην απαλλαγή της Ταϊλάνδης από τους ξένους που εκμεταλλεύονται.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.