Medical Bytes: Προσοχή στη βρώμικη πληγή

Medical Bytes, Ταϊλάνδη Νο 84; «Beware the dirty plag» του Doc Martyn από το Buriram Club Medical. Όλες οι εικόνες στο κάτω μέρος του άρθρου.

  1. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στην Ταϊλάνδη, ο Μπράιαν, ένας Αμερικανός παραϊατρικός που σταθμεύει στην Αλάσκα, σκόνταψε σε ένα ανώμαλο πεζοδρόμιο και έπεσε, προκαλώντας τριβή ακριβώς κάτω από το αριστερό του γόνατο. Περιέγραψε την πληγή ως βρώμικη. ήταν δύσκολο να καθαριστεί και αργό να επουλωθεί.
  2. Δύο εβδομάδες αργότερα, το γόνατό του μολύνθηκε. Μου έστειλε φωτογραφίες και ζήτησε τη γνώμη μου. δείτε τη φωτογραφία 1 και τη φωτογραφία 2. Οι εικόνες δείχνουν ένα απόστημα πάνω από την επιγονατίδα, το κάλυμμα του γονάτου και εκτεταμένο πρήξιμο στο γόνατό του. Η αρχική τριβή φαίνεται κάτω και αριστερά από το γόνατό του.
  3. Τον οδήγησα στο δημόσιο νοσοκομείο για να προσδιορίσω αν η μόλυνση επεκτάθηκε στο γόνατό του. Δεν το έκανε. Εισήχθη για ενδοφλέβια αντιβίωση και χειρουργική αποσυμπίεση.
  4. Ο Μπράιαν ήρθε να με δει μετά την έξοδο. Φαινομενικά, έπεσε σε μια λασπωμένη πισίνα στην άκρη του δρόμου. Τον προειδοποίησα για βρώμικες πληγές και τον κίνδυνο μόλυνσης από Pseudomonas.

Το Pseudomonas Aeruginosa είναι μια βακτηριακή ευκαιριακή λοίμωξη που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Πρόκειται για ένα βακτήριο ανθεκτικό σε πολλά φάρμακα, όπως η εξαιρετικά επικίνδυνη λοίμωξη MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus), κοινώς γνωστή ως Golden Staph, που μαστίζει τα νοσοκομεία.

  1. Η φυσική βιοαποκατάσταση για τον «καθαρισμό» των πετρελαιοκηλίδων είναι μια αργή διαδικασία. Το βακτήριο επιλογής για αυτήν την αποκατάσταση είναι το Pseudomonas. Πράγματι, το 1980, συνδυάζοντας το DNA τεσσάρων διαφορετικών βακτηρίων Pseudomonas, οι ΗΠΑ παρήγαγαν το «υπερβακτηρίδιο» Pseudomonas Putida. Έτσι, η βιομηχανία πετρελαίου και οι κυβερνήσεις μας έχουν δημιουργήσει ένα σούπερ σφάλμα για να βοηθήσουν να καθαριστεί το τεράστιο βάρος των πετρελαιοκηλίδων. Αλλά η εισαγωγή αυτού του υπερμικροβίου στο περιβάλλον θέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο.
  2. Δύο εβδομάδες αργότερα, η μόλυνση του Bryan επέστρεψε. Τον οδήγησα στο Δημόσιο Νοσοκομείο Buriram όπου τον είδε μια Ταϊλανδή, γυναίκα ορθοπεδικός σε εκπαίδευση. Συζητήσαμε για τη διαχείρισή του. Η μεταχείρισή της με τον Μπράιαν ήταν εξαιρετική. Πριν τον δεχτεί για περαιτέρω ενδοφλέβια αντιβιοτική θεραπεία, δανείστηκα το βιογραφικό της και περιέγραψα τα όρια της φλεγμονής γύρω από το γόνατό του. Αυτός είναι ένας απλός αλλά οριστικός τρόπος αξιολόγησης της εξέλιξης της ασθένειάς του, καθώς η περιοχή της φλεγμονής είτε συρρικνώνεται από τη γραμμή είτε εξελίσσεται μετά την ίδια, δείτε τις φωτογραφίες 3 και 4 που τραβήχτηκαν την επόμενη ημέρα της εισαγωγής.

Ο Bryan υποβλήθηκε σε θεραπεία με τα ίδια ενδοφλέβια αντιβιοτικά που του χορηγήθηκαν κατά την πρώτη του εισαγωγή. Πήρε εξιτήριο μετά από 4 ημέρες με Cefixime, ένα αντιβιοτικό από την ομάδα των κεφαλοσπορινών, μια κατάλληλη επιλογή.

  1. Δύο ημέρες αργότερα το γόνατο του Bryan παρέμεινε πρησμένο και επώδυνο, δείτε τις φωτογραφίες 5 και 6. Αυτή η έλλειψη προόδου και η αύξηση της φλεγμονής έδειξαν ότι υπήρχε άλλη υποκείμενη λοίμωξη. Εκτός από τα βακτήρια που μόλυνε το γόνατό του, είχε προσβληθεί και από Pseudomonas Aeruginosa. Έγραψα Ciprofloxacin, ένα αντιβιοτικό κινολόνης. Τον συμβούλεψα ότι λόγω της αντοχής αυτού του βακτηρίου και της νωθρής φύσης του, η θεραπεία θα παρατεινόταν. Παρέμεινε στο Ciprofloxacin για 2 μήνες. Η πληγή του έχει πλέον επουλωθεί και είναι πλήρως κινητό.
  2. Το Pseudomonas είναι μια ενοχλητική ευκαιριακή λοίμωξη, η οποία στηρίχθηκε στα άλλα βακτήρια που ενέθηκαν στο δέρμα του Bryan κατά την πτώση του. «Προσοχή στη βρώμικη πληγή».
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/